Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
  • Naturen som læringsarena, sosial møteplass og avkobling
    Naturen som læringsarena, sosial møteplass og avkobling
  • Hverdagsfriluftsliv for alle
    Hverdagsfriluftsliv for alle
  • Uteglede og robuste unger
    Uteglede og robuste unger

Aktuelt

IMG_5716

Skolenettverkssamling i Skibotn- okt 2018

Skibotn feltstasjon var stedet for den andre samlingen i skolenettverket Læring i friluft. Det var 26 svært engasjerte lærere fra 15 skoler i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen og Tromsø som villig delte av sine erfaringer om læring i friluft og uteskole. Lærerne understreker viktigheten av å ha en ledelse som er åpen for uteskole, samtidig som det må åpnes opp for mer tverrfaglig arbeid.

IMG_8651

Oppstartsmøte for skolenettverket læring i friluft- sept 2018

Sist tirsdag møtte 27 engasjerte lærere fra 15 skoler opp på vår første nettverkssamling for Læring i friluft på Holt i Tromsø. Det manglet ikke på forventninger til nettverksarbeidet som ligger foran oss. Noen hadde forventninger om å bli inspirert, å jobbe mer tverrfaglig, å få påfyll av kunnskap, å sette læring i friluftsliv i system og få trygghet om at læringsmålene blir nådd.

Friluftsskolen Tromsø11_Tine Marie V Hagelin

Friluftsskole i høstferien i Tromsø kommune

Har du lyst til å oppleve en høstferie utenom det vanlige? Har du lyst til å padle kano, fiske, gå på fjelltur og lage masse bål ute? Da er friluftsskolen akkurat noe for deg. For elever på 5.-7.trinnet arrangerer vi nemlig en tredagers friluftsskole ute i Skulsfjorden i høstferien. For fjerde året på rad arrangerer Ishavskysten friluftsråd og Tromsø kommune friluftsskole i høstferien 4. - 6. oktober. Skynd deg og meld deg på! Fristen er 28.september og det er kun 30 plasser! 

FU17_2

Friluftslivets uke 2018

Nå er det straks klart for årets kuleste ute-uke! Den første uka i september er det tradisjonen tro Friluftslivets uke over hele landet, hvor det arrangeres lavterskel friluftsaktiviteter for store og små fra nord til sør i landet. Målet med uka er å skape hverdagsfriluftsliv, uteglede og vise fram det enorme spekteret av friluftsliv som kan oppleves sammen med landets flinke friluftsorganisasjoner og friluftsråd. I Troms er det varierte friluftsaktiviteter gjennom hele uka, hvor alle aktivitetene er samlet i et eget program.Hva med å ta med ungene, tante, naboen og kollegaen din med ut på en av de mange turene i programmet?  

IMG_2210

Nå starter høstens mest smakfulle turkonkurranse!

Har du hørt om bærplukkekonkurransen "Ut og Plukk"? Visste du at du kan registrere bærfangsten og konkurrere med andre ivrige bærplukkere fra hele Nord-Norge? "Ut og Plukk" skal gjøre turen i skog og mark artigere og stappfull av smakfulle opplevelser. Du avslører selvsagt ikke dine hemmelige multemyrer når du registrerer deg, bare hvor mange liter bær du har plukket! 

Friluftsfest Tromsø Maja og Tine M _Telegrafbukta 2017__Ishavskysten friluftsråd

Gratis kanoutleie i sommerferien!

Fra 2.juli og til 17. august slår friluftsrådet på stortromma og gir alle tromsøværingene en våt og frisk sommergave. De får nemlig lov til å låne kanoene våre helt gratis i hele sommerferien gjennom utstyrssentralen TURBO. Vanligvis koster det en beskjeden sum for å leie dem, men i år tar friluftsrådet den kostnaden og håper at det vil gi mange flere gode padleopplevelser og fine uteopplevelser i sommerferien. Vi har 8 kanoer med vester og årer som står til fri disposisjon i sommer. De padler gjerne på innsjøer og i ferskvann, i nærområdet eller lengre unna.

Aktiviteter

Siste nyheter