Turkort

Balsfjord kommune

Fugltinden

Fugltinden

Nordøst for Storsteinnes ligger den majestetiske Fugltinden. Fjellet hviler fredfullt der Balsfjord svinger seg rundt i en stor bue i nord og øst. På vestsiden ligger Malangen med sin fjordarm Nordfjord og gir følelsen av at det er hav på nesten alle kanter. Utsikten er langstrakt i alle retninger. En midtnattsoltur til Fugltinden kan virkelig anbefales. Turen opp er forholdsvis lang, og byr på mye variert terreng underveis. Blant annet passerer man flere fine små fjellvann på veien, og utsikten fra toppen er spektakulær. 

Last ned turkort

 

Juksavatnet

Tur rundt Juksavatnet

Juksavatnet er et idyllisk og familievennlig friluftsområde i Balsfjord kommune. Området byr på kulturhistorie, muligheter for småturer rundt det idylliske vatnet og for lengere turer inn mot Andorvatnet. Det er gode muligheter for fiske, småviltjakt og bærplukking. Ved vannet finnes en godt tilrettelagt bålplass, med tilhørende flytebrygge og toalett. Fra E6 tar man av mot Strupen, og videre innover til bommen ved Juksavatnet. Turveien langs sørsiden av Juksavatnet er tilrettelagt for rullestol. God tur! 

Last ned turkort

 

Skredtind

Skredtind via Skogsbua

Lyst på en topptur med spektakulær utsikt? På Indre Malangseidet er det skiltet en vakker tur til Skredtinden via Skogsbua. Turen har mye å by på, med fine bekker og små fosser på skogsveien til Skogsbua. Videre sniker stien seg ned til fjæra før det venter en god lang stigning opp Skredtinden. På turen opp belønnes hver høydemeter med stadig bedre utsikt. Når toppen av Skredtinden er nådd, er 770 høydemeter tilbakelagt. Fra toppen er det et vakkert skue utover Balsfjorden og omkringliggende fjell i alle retninger. 

Last ned turkort her

Tips en venn Skriv ut