Maja (1)

Hvem-hva-hvor med Maja Sjöskog Kvalvik

Stilling i friluftsrådet: Rådgiver friluftsliv

Første arbeidsdag: 19. januar 2015

 

storelva

Hvor kommer du fra?

Nykarleby, Finland. En liten svensktalande by på vestkysten, der jeg har vokst opp med mye båt- og skjærgårdsliv.

Hvilken bakgrunn har du?

Jeg er biolog og tok min bachelor ved Umeå Universitet i Sverige og min master ved Norges arktiske universitet (UiT) i Tromsø. Jeg hadde mye fokus på planteøkologi og GIS i min utdanning. Etter dette har jeg jobbet noen år med skjøtsel, kartlegging og formidling av kulturlandskap på Nibio (da Bioforsk) før jeg begynte jobben i Ishavskysten friluftsråd.

Hvorfor ville du jobbe for Ishavskysten friluftsråd?

Å inspirere til å være mer ute i naturen, bruke naturen som lekeplass, rekreasjonsplass og læreplass, og samtidig bidra med å få en naturlig forståelse for hvorfor det er så viktig å ta vare på alt det som vi får helt gratis utenfor stuedøra - det er jo drømmejobben!

Hva er det du liker best med jobben din i Ishavskysten friluftsråd?

Det er så variert! Ene dagen er det møter med politikere, andre er det å tenke kreativt i nye prosjekt eller informasjonmateriell, og der mellom dra på tur med nysjerrige barn og trivelige voksne i flotte turområder med dyktige arrangører.

rekvika

Hva er ditt favoritt-turmål i Ishavskystens medlemskommuner?

Jeg er født og oppvokst ved kysten, men sammenlignet med Kvarken (havet mellom Sverige og Finland utenfor min hjemby) er Norskehavet svært klart, fult av liv og utrolig fascinerende. Jeg elsker fjæresonene, og har jevnlig flotte utflukter til forskjellige fjæreområder sammen med familien. Dette er ypperlige plasser å ta med små barn som enda ikke går så bra eller langt selv. Fyre bål, undersøke livet i fjæra, spise lunsjen eller middagen der og bare nyte. På høstene liker jeg å sanke bær og sopp i skogen og på fjellet, på vinteren er det koselige nordlysturer eller hytteturer med små og store. Men å velge bare ett turmål? Det er umulig på en plass som denne!

Hvor går din neste tur?

Jeg er prosjektleder for friluftslivskartlegginga i våre medlemskommuner. Gjett om jeg har fått mange gode tips på nye turmål! Vet ikke en gang hvor jeg skal begynne. :)

nærsommarøy1.JPG

Tips en venn Skriv ut