Friluftsskolen Tromsø11_Tine Marie V Hagelin

Superkult tilbud til alle på 5.-7.trinnet!

Friluftsskole i høstferien i Tromsø kommune

Har du lyst til å oppleve en høstferie utenom det vanlige? Har du lyst til å padle kano, fiske, gå på fjelltur og lage masse bål ute? Da er friluftsskolen akkurat noe for deg. For elever på 5.-7.trinnet arrangerer vi nemlig en tredagers friluftsskole ute i Skulsfjorden i høstferien. For fjerde året på rad arrangerer Ishavskysten friluftsråd og Tromsø kommune friluftsskole i høstferien 4. - 6. oktober. Skynd deg og meld deg på! Fristen er 28.september og det er kun 30 plasser! 

Friluftsskolen Tromsø29_Tine Marie V Hagelin

I løpet av tre dager vil friluftselevene få prøve en rekke lærerike og spennende friluftsaktiviteter ute i friluft. Det vil bli læring i friluft gjennom lek og moro, matlaging på bål og masse sosialt samvær ute i naturen. Målet med friluftsskolen er at elevene lærer de grunnleggende ferdighetene i friluftsliv på en lystbetont og morsom måte. Friluftsskolene ledes av dyktige og erfarne instruktører som tar med seg elevene ut på tur og samtidig lærer dem om kart og kompass, allemannsretten, planlegge og gjennomføre en tur og ikke minst; hvordan kle seg ute en arktisk høstdag. 

Påmelding og pris

Friluftsskolen over tre dager koster 300 kr per elev. Det er plass til 30 deltakere. Endelig påmelding skjer når betaling er registrert på konto. Meld deg på ved å sende e-post til Tine Marie Valbjørn Hagelin (tinemarie@ishavskysten.no), så får du tilsendt påmeldingsskjema og informasjon om betaling. Det er førstemann til mølla og fristen er fredag 28.september. 

Sted og aktiviteter

Vi er i vakre Skulsfjorden, Kvaløya. Vi bruker både fjæra, dalen og fjellet og vi flytter oss rundt i henhold til aktivitetene. Det blir blant annet kanopadling og fiske på Skulsfjordvatnet, søppelplukking med Ren Kyst i Rekvika og orientering med kart og kompass inne i dalen. I tilegg skal alle elvene lære å lage bål, tilberede mat på bål, sette opp telt eller lavvo og planlegge og gjennomføre en ekspedisjon, samt lære om vår aller viktigste rettighet, nemlig allemannsretten. 

Praktisk info

Friluftsskolen er hver dag fra kl.09.00-15.00. Fullstendig program sendes ut til de påmeldte. Barn med spesielle behov må ha med seg ledsager. Det settes opp gratis buss fra Breivika, via Kvaløysletta hver morgen kl.08.20 og tilbake kl.15.00 fra Skulsfjorden.  

 

 

Friluftsskolen Tromsø22_Tine Marie V Hagelin.jpg

Tips en venn Skriv ut