Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Friluftsskole_Karlsøy_2016_FotoMajaKvalvik (18)

Lærerike og spennende opplevelser i friluft

Friluftsskoler 2016

Logo Friluftsskolen full lengde.JPGSpennende, morsomme og lærerike friluftsskoler er i gang! Til nå har totalt nesten 80 barn og unge deltatt i de friluftsskoler som har blitt gjennomført i Balsfjord, Karlsøy og Storfjord kommune. I august blir det friluftsskole også i Lyngen kommune, og i Tromsø kommune er friluftsskolen lagt til høstferien. 

 

Friluftsskole_Storfjord_juni2016_FotoMajaKvalvik (27)
Under alle fire dager i Storfjord sin friluftsskole var spikking en populær pauseaktivitet. Foto: Maja Sjöskog Kvalvik

Friluftsskoler i hele landet

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom, med mål å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Hovedfokus er barn og unge mellom 10–13 år, men det er også mulig for kommunene å strekke aldersgrensen opp eller ned. Kommunene står fritt å legge sitt eget særpreg på skolen, men det er noen ting som er felles for alle friluftsskoler; allemannsrett og ferdselskultur, kartforståelse (gjerne gjennom orienteringsøvelser), raste- og leirplass og tur eller ekspedisjon.

Friluftsskole_Karlsøy_2016_FotoMajaKvalvik (28)
Grillspyd med grønnsaker og lokale kjepølser i friluftsskolen i Karlsøy. Foto: Maja Sjöskog Kvalvik

Nesten 80 elever har allerede opplevd friluftsskolen i tre medlemskommuner

I Karlsøy kommune var det første gangen friluftsskolen ble arrangert. Kommunen og Karlsøy Jeger- og Fiskerforening stilte med ledere, og etter tre dager med friluftsskole (inklusive en overnatting i telt og lavvo) fikk foreldrene hjem storfornøyde unger med nye, fine opplevelser ute i friluft. Her kan du lese mer om friluftsskolen i Karlsøy.

I Storfjord kommune var det andre året med friluftsskole, og i år som i fjor var det Vestre Storfjord Lysløypelag som stilte med ledere og instruktører mens kommunen og mottaket i Skibotn stilte med voksne medhjelpere. Hele 38 unger deltok under hele fire dager i friluftsskolen som ble arrangert på Elvevoll, inklusive en handfull fra mottaket i Skibotn. Her kan du lese mer og se en video fra friluftsskolen på Elvevoll. '

I Balsfjord kommune ble friluftsskolen også arrangert for andre året på rad, med BULA-huset som arrangør. Skolen i Balsfjord ble delt opp med tre dager en uke, og en valgfri overnatting ved friluftsområdet Juksavatn uken deretter, i samband med kommunens sommerleir. 

Ønsker ditt barn å delta i friluftsskolen er det fortsatt mulig

Bli med i friluftsskolen i nabokommunen!

I Lyngen kommune skal over 30 elever delta i friluftsskolen som arrangeres ved Jægervatnet leirskole den 14. - 16. august. Friluftsskolen i Lyngen er en del av Bootcamp Lyngen, som er et samarbeid mellom Aktiv Ferie og Fritid og Ishavskysten friluftsråd. Bootcampen et tilbud til ungdom i alderen 7.klasse til 18 år. Her er det allerede fullt, men ta kontakt med Anette Holst i kommunen for å bli satt på ventelista.

I Tromsø arrangeres friluftsskolen av Ishavskysten friluftsråd, Tromsø kommune og mange av de samme instruktørene som ble engasjert i fjor. Tromsøs friluftsskole går av stabelen i høstferien 6. - 8. oktober. Fortsatt ledige plasser! Ta kontakt med Maja Kvalvik i friluftsrådet for påmelding og spørsmål.

 

Logo Friluftsskolen full lengde.JPG

Siste nyheter