Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sand skole_liten_Tine Marie Hagelin

Pilotprosjektet fysisk aktivitet

Ideheftet «Fysisk aktivitet i undervisningen» ble lansert på skoleseminaret Ishavskysten friluftsråd arrangerte 24. april på Hella. Ideheftet viser 22 ulike metoder på enkle undervisningsopplegg som kan brukes ute i det fri, og som samtidig gir elevene fysisk aktivitet. Vi håper ideheftet vil inspirere og engasjere lærere til å integrere fysisk aktivitet i skolehverdagen. 

Idehefte

 

Norges nordligste lærende nettverk

Et halvår er gått siden lærerne fra Sand, Eidebakken, Hansnes skole og Ishavskysten friluftsråd møttes for første gang og etablerte Norges nordligste lærende nettverk i det nasjonale prosjektet Læring i friluft. Målet med nettverket er å sammen jobbe for å skape de positive endringene i skolehverdagen. For både elevene og lærerne.

På første nettverkssamling den 21. oktober bestemte nettverket seg for å lage et pilotprosjekt med mål om mere fysisk aktivitet i ordinær undervisning. Skolehverdagen har en unik mulighet til å gi elevene fysisk aktivitet, som helsemyndighetene anbefaler skal være i 60 minutter hver dag for barn og unge. Nettverkets lærere brukte alt egne metoder for å integrere fysisk aktivitet i den ordinære undervisningen, og pilotprosjektet hadde som mål og samle alle disse gode eksemplene til et idehefte.

 

Pugge engelske gloser ute i det fri?

Så hvordan legge til rette for at mattetimen eller engelsktimen kan gjøres samtidig som elevene er i aktivitet? Ideheftet "Fysisk aktivitet i undervisningen" skal vise hvordan dette kan gjøres med enkle metoder og uten mye planlegging i forkant. Nettverkets tre skoler har samlet sammen deres beste tips til eksempler og metoder på hvordan den ordinære undervisningen kan tas ut av klasserommet og ut i friluft. Og det skorter ikke på gode eksempler. Med en porsjon kreativitet og fantasi kan samtlige metoder overføres til andre fag eller klassetrinn, og tidsbruken kan læreren selv bestemme.

 

 

Sand skole_Øvelse_liten_Tine Marie Hagelin

Elever fra Sand skole demonstrerte sine metoder

15 glade elever fra Sand skole viste to øvelser sammen med lærer Kent-Are Amundsen. Det var lett å se at uteøvelsene både skapte glede og aktivitet- for både elevene og læreren. NRK Nordpå! var også til stede og observerte utetimen og intervjuet to av elevene og lærer Kent-Are. Intervjuet kan høres her.

 

Velkommen med i nettverket vårt

Ishavskysten friluftsråd sitt lærende nettverk ønsker skoler fra friluftsrådets medlemskommuner velkommen til å være med i nettverket vårt. Å jobbe sammen på tvers av kommunegrenser og skolegårder tror vi kan bidra til å skape de positive og kreative endringene i skolehverdagen.

Det koster ingenting for skolene å være med i nettverket (uten om at skolen selv må dekke vikarutgifter). Friluftsrådet koordinerer nettverket og står for de økonomiske kostnadene. Det er en nettverkssamling i halvåret. Neste samling blir til høsten. Dato kommer senere.

Vi håper ideheftet vil inspirere og engasjere kollegaer i skolen til å bruke uteområdene mere aktivt i skolehverdagen!

 

Praktisk øevelse_liten_Tine Marie Hagelin.jpg

Bilder

Praktisk øevelse_Tine Marie Hagelin
Sand skole_Tine Marie Hagelin
Sand skole_Øvelse_liten_Tine Marie Hagelin
Tips en venn Skriv ut

Siste nyheter