Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IMG_2210

Turkonkurransen for ivrige bærplukkere i hele Nord-Norge

Nå starter høstens mest smakfulle turkonkurranse!

Har du hørt om bærplukkekonkurransen "Ut og Plukk"? Visste du at du kan registrere bærfangsten og konkurrere med andre ivrige bærplukkere fra hele Nord-Norge? "Ut og Plukk" skal gjøre turen i skog og mark artigere og stappfull av smakfulle opplevelser. Du avslører selvsagt ikke dine hemmelige multemyrer når du registrerer deg, bare hvor mange liter bær du har plukket! 

IMG_2216
Foto: Tine Marie V Hagelin

Bærplukking er ikke en like viktig og populær friluftsaktivitet og høstingstradisjon som tidligere. Nå gjør vi noe med det! Friluftsrådene i Nord-Norge samarbeider for å få flere ut på bærtur. "Ut og Plukk" skal gjøre turen i skog og mark artigere og stappfull av smakfulle opplevelser. Mer smakfullt friluftsliv skal du lete lenge etter!

Slik blir du med i konkurransen

Først plukker du deilig frisk blåbær eller litt av den smakfulle og røde tyttebæra. Kanskje er det multene som er målet for bærturen. Hjemme igjen logger du deg på utogplukk.no og registrer hvor mye du har plukket. I tillegg til frisk luft, fysisk aktivitet, naturopplevelser og gode bær, vanker det premie når sesongen er over. 

På utogplukk.no oppretter du din bruker og registrerer alle dine bærturer. Her finnes også statistikk og mye nyttig informasjon om bær og bærplukking. 

Ut og Plukk logo

Krusbestilling

Alle som legger inn sine bærturer på utogplukk.no gjør seg fortjent til årets premiekrus. Det er et flott krus designet av en nordnorsk kunster, og som produseres av Porsgrund porselænfabrik. 2016-kruset hadde blåbær som motiv, og i 2017 var det tyttebær. Nå kommer de andre bærsortene på rekke og rad i årene som kommer fram til 2020. I år er det krøkebær som skal pryde kruset. Dersom du ønsker å sikre deg serien lønner det seg å være en bærplukker også i år. Bestillingsskjema for årets premiekrus kommer i løpet av høsten. Alle de som registrerer seg på utogplukk.no vil få epost som en påminnelse om dette. 

Tips en venn Skriv ut

Siste nyheter