Turkort

Tromsø kommune

Dalbergsstien og Aksla

Dalbergsstien og Aksla

Dette er turen for deg som har to timer til rådighet, vil se Tromsø fra sin beste side, og samtidig få en god treningsøkt. Får du besøk langveisfra, og vil vise fram variasjonene i byens nærnatur, anbefales Dalbergstien – Aksla. Super søndagstur med barn. Frodig bjørkeskog, luftig høyfjell, urbant tilsnitt – denne runden er en syntese av Tromsø-natur! Beruses du ikke tilstrekkelig av utsikten over den lille øya i det mektige landskapet, kan du legge inn en pit-stop i restauranten på Fjellstua. Vel bekomme!

Last ned turkort

 

Sydspissen Telegrafbukta

Sydspissen - Telegrafbukta

Turveien langs fjæra rundt Sydspissen av Tromsøya gir vakker utsikt utover sundet med fjellene i Malangen og Kvaløya som kulisser. Hit kommer våren tidlig. Langs turveien er det rester av fangeleiren fra krigen. Telegrafbukta er byens mest besøkte friområde med god plass til grilling, lek, trening og bading. Ved Kvitnesgården og Mortengården er det eldre bygninger som er flyttet hit fra andre steder i Troms. I Folkeparken går turen fra fjæra over veien til frodig skog med mange stier. God tur!

Last ned turkort

 

Fløya

Turløypene på Fløya

Har du lyst til å oppleve bynært friluftsliv og samtidig få panoramautsikt over Tromsø? Da er en tur opp til folkefjellet Fløya midt i blinken! Dette er en bynær perle med vakker høyfjellsnatur, botaniske forekomster og utsikt til spektakulære fjell. Velg mellom tre rundløyper av ulik vanskelighetsgrad og lengde, som alle starter og ender ved Fjellstua. Her er det stier for enhver smak, tidsskjema, skotøy og alder. Merk: på enkelte plasser kan snøen ligge til ut i juni. Egnet fottøy: joggesko eller lette fjellsko.

Last ned turkort

Tromsdalens glemte minner

Tromsdalens glemte minner

Transportetappe til Tinden, sier du? Langt ifra! I Tromsdalen kan du gå på skattejakt etter samiske gammetufter fra den tiden «Lappeleiren i Tromsdalen» var blant landsdelens største turistattraksjoner. Du kan besøke skytternes spesielle anlegg. Langs elvebredden kan du lete etter 200 år gamle møllehjul - minner etter den eldste industrihistorien i Tromsø, og se sporene av jernbanen som fraktet teglstein fra teglverket på Elvestrand. Tromsdalens hemmeligheter venter på deg – kom og oppdag dem!  

Last ned turkort

Tips en venn Skriv ut