Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Friluftsbilder_Tine Marie Hagelin (6)

Så godt kan turen smake

Ut og plukk

"Ut og Plukk" skal gjøre turen i skog og mark artigere og stappfull av smakfulle opplevelser.

Bærtur_Tine Marie Hagelin

Toppturer og turkassetrim er populært som aldri før. Før var det vanlig å rusle en tur i bærskogen. Slik er det ikke lenger. Nå haster vi forbi godsakene på tur til en fjelltopp, en turkasse eller en gapahuk i skogen. Eller kanskje vi ikke gjør noe av delene? Kanskje vi rett og slett sitter hjemme?

Utogplukk.no

Bærplukking er ikke en like viktig og populær friluftsaktivitet og høstingstradisjon som tidligere. Nå gjør vi noe med det. Friluftsrådene i Nord-Norge samarbeider for å få flere ut på bærtur. "Ut og Plukk" skal gjøre turen i skog og mark artigere og stappfull av smakfulle opplevelser. Mer smakfullt friluftsliv skal du lete lenge etter!

Først plukker du deilig frisk blåbær eller litt av den smakfulle og røde tyttebæra. Kanskje er det multene som er målet for bærturen. Hjemme igjen logger du deg på utogplukk.no og registrer hvor mye du har plukket. I tillegg til frisk luft, fysisk aktivitet, naturopplevelser og gode bær, vanker det premie når sesongen er over. 

På utogplukk.no oppretter du din bruker og registrerer alle dine bærturer. Her finnes også statistikk og mye nyttig informasjon om bær og bærplukking. 

Krusdesign-2017-866

Krusbestilling

Alle som legger inn sine bærturer på utogplukk.no gjør seg fortjent til årets premiekrus. Dette blir et flott krus designet av en nordnorsk kunster, og som vil bli produsert av Porsgrund porselænfabrik. 2016-kruset hadde blåbær som motiv, og i 2017 kommer tyttebær. Så kommer de andre bærsortene på rekke og rad i årene som kommer fram til 2020. Dersom du ønsker å sikre deg serien lønner det seg å være en bærplukker også i år. Bestillingsskjema for årets premiekrus kommer i løpet av høsten. Alle de som registrerer seg på utogplukk.no vil få epost som en påminnelse om dette. 

Tips en venn Skriv ut

Siste nyheter