Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IMG_0243

Bli med på 5-dagers villmarkscamp på Ringvassøya!

Villmarksleir for ungdom i sommerferien 2024

Lyst på nye utfordringer og opplevelser? Vil du leve som Monsen ei uke? Bo i telt, fiske, bære egen oppakning, og oppleve et av våre flotte villmarksområder?  Da er VILLMARKSLEIR noe for deg, om du er mellom 14 og 17 år!

Indre Troms_Tine M V Hagelin
Foto: Tine Marie V Hagelin

Villmarksleir 12.-16.august 2024

Ishavskysten friluftsråd inviterer ungdom i alderen 14-17 år på gratis Villmarksleir 12.-16. august 2024 på Ringvassøya i Tromsø - og Karlsøy kommune. 

Vi skal gå fra sør til nord på øya.  Vi skal først og fremst ha det gøy, oppleve villmarkslivet, overnatte i telt og på hytte, og bli bedre kjent med naturen. Det blir mulig å fiske underveis, og vi skal få kunnskap om hvordan man kan overleve i naturen. Vi bærer med oss «heimen» vår på ryggen hele uka, og du må selv bære egen oppakning. 

Det er en fordel om du har noe erfaring med friluftsliv, og du må like å være ute. Deltakerne må selv være i stand til å gå med egen oppakning over fem dager (fem gå-etapper). Husk at hver deltager også må beregne å bære litt fellesutstyr i sin oppakning. Det er viktig at du ikke pakker sekken smekkfull når du drar hjemmefra, men at du har plass i sekken til litt felles mat og utstyr når du kommer til parkeringen. Det blir felles busstransport fra Nordkjosbotn og Tromsø til der vi starter å gå, og bussen stopper noen steder underveis for å plukke opp deltagere etter behov.

Program

Mandag 12.08Tirsdag 13.08Onsdag 14.08Torsdag 15.09Fredag 16.08

Parkering – teltplass Glimvatnet

Ca. 4 km

Teltovernatting

Teltplass Glimvatnet – Midterelva

Ca. 9 km

Teltovernatting

Midterelva – Ringvassbu (+kveldsfiske)

Ca. 8 km

Sover i og ved hytte

Ringvassbu – teltplass Skogsfjordvannet

Ca. 8 km

Teltovernatting

Teltplass Skogsfjordvannet– Skogsfjordveien

Ca. 6 km

Hjemreise

 

Med forbehold om endringer i programmet. Mer detaljert program sendes ut til deltakerne når campen nærmer seg. 

Vi etterlater våre leirplasser #likefinsomfør. Garantert med mange nye minner, erfaringer og bekjentskaper i sekken!

Overnatting Rosta_Tine M V Hagelin
Vi skal sove i telt og på hytte, så elevene får teste ut både det ene og det andre. Foto: Tine Marie V Hagelin

Utstyr og mat

Forslag til fullstendig utstyrsliste sendes ut til deltakerne i god tid før campen. Husk at det er mulig å låne deler av utstyret fra utstyrssentralen i din kommune, sjekk dette i god tid. Vi stiller med fellesutstyr som matlagingsutstyr, telt, fjellduk, etc, men du må være med å bære utstyret.

Til info: Det er mulig vi har med oss noen kløvhunder på turen. Deltakerne må bidra til å ta vare på våre firbeinte turkompiser og arbeidskamerater (med mindre man er allergisk). 

Mat: All mat  fra mandag ettermiddag er inkludert. Vi baserer oss på Drytech (frysetørret mat) til lunsj, mens frokost og middag lager vi selv. Vi ber deltakere/foresatte å melde inn allergier og evt. forhåndsregler/ medisiner/ hensyn i god tid før campen finner sted.

Alle må ta med matpakke og evt. energibar/tursnacks til 1.etappe, klar i sekken.

Utstyr: Forslag til fullstendig utstyrsliste sendes ut til deltakerne i god tid før campen. Husk at det er mulig å låne deler av utstyret fra utstyrssentralen i din kommune, sjekk dette i god tid. Vi stiller med fellesutstyr som matlagingsutstyr, telt, fjellduk, osv., men du må være med å bære utstyret.

Transport: Felles busstransport vil bli satt opp fra henholdsvis Tromsø og Nordkjosbotn for deltakerne. Nordkjosbotn: oppmøte 08.30 ved Circle K, Nansens plass Tromsø. Vi setter også opp buss for retur og regner med å være tilbake ca kl 1500 i Tromsø og 1600 i Nordkjosbotn.

Pris: Villmarkscampen er gratis. Det er inkludert tre måltider per dag - frokost, lunsj og middag. Dette er takket være tilskudd fra Sparebank 1 Nord-Norge!

 

Påmelding

https://www.letsreg.com/no/event/villmarksleir-2024

Kontaktperson: Alexander Risvold, Ishavskysten friluftsråd: tlf. 976 69 592. E-post: alexander@ishavskysten.no

Rostadalen_Tine M V Hagelin.jpg

Siste nyheter