Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Toppen av Smørpundfjellet_Tine Marie V Hagelin

Skilting og merking i Balsfjord

I Balsfjord kommune er det de flinke frivillige i Balsfjord og omegn turlag som merker og vedlikeholder et stort antal turløyper i kommunen.

Balsfjord og omegn turlag logo

For en oversikt over løypene, last ned turheftet som vi har lagd i samarbeid mer turlaget (kan også hentes fra rådhuset på Storsteinnes, eller fra Ishavskysten friluftsråd på rådhuset i Tromsø), eller gå inn på Telltur.no for å se løypene på digitalt kart og lese mer om de der. I samarbeid med turlaget har vi har også produsert et turkart som dekker hele Balsfjord kommune, som viser alle merkede løyper i kommunen.

tavla Aursfjordhalvøya_foto Sør-Malangen friluftslag
Infotavle ved startstedet ved Hamnvåg montessoriskole. Foto: Sør-Malangen friluftslag

Aursfjordhalvøya

På Aursfjordhalvøya har Sør-Malangen friluftslag, i tillegg til turlaget, merket løyper. Løypene er merket for både ski og barmarksturer, og går i lett terreng med god merking, flere rasteplasser underveis, samt en gapahuk og åpen grillhytte. Ishavskysten friluftsråd har i 2019 hjulpet laget med å lage informasjonstavler som er satt opp på fire startsteder i området. Takk for godt samarbeid!

I tillegg til turbeskrivelser med kart og annen viktig informasjon, finnes informasjon om området på tavla: Aursfjordhalvøya ligger mellom Aursfjorden og Nordfjorden og dekker et område på ca 60 km2. Foran deg har du et trivelig, småkupert turområde i lavtliggende terreng med kystfuruskog, små vann, myrer og lave bjørketrær. Her kan du gå til toppen av Vakkerheia for å nyte utsikt over indre del av Malangen, Aursfjorden og ut mot Nord-Senja, og besøke den åpne grillhytten Jordvassbu der det også finnes toalett. Langs sommerløypa finnes dessuten flere rasteplasser og en gapahuk.

Hele tavla kan lastes ned her (PDF).

Tips en venn Skriv ut

Siste nyheter