Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Toppen av Smørpundfjellet_Tine Marie V Hagelin

Skilting og merking i Balsfjord

I Balsfjord kommune er det de flinke frivillige i Balsfjord og omegn turlag som merker og vedlikeholder et stort antal turløyper i kommunen.

Balsfjord og omegn turlag logo

For en oversikt over løypene, last ned turheftet som vi har lagd i samarbeid mer turlaget (kan også hentes fra rådhuset på Storsteinnes, eller fra Ishavskysten friluftsråd på rådhuset i Tromsø), eller gå inn på Telltur.no for å se løypene på digitalt kart og lese mer om de der. I samarbeid med turlaget har vi har også produsert et turkart som dekker hele Balsfjord kommune, som viser alle merkede løyper i kommunen.

tavla Aursfjordhalvøya_foto Sør-Malangen friluftslag
Infotavle ved startstedet ved Hamnvåg montessoriskole. Foto: Sør-Malangen friluftslag

Aursfjordhalvøya

På Aursfjordhalvøya har Sør-Malangen friluftslag, i tillegg til turlaget, merket løyper. Løypene er merket for både ski og barmarksturer, og går i lett terreng med god merking, flere rasteplasser underveis, samt en gapahuk og åpen grillhytte. Ishavskysten friluftsråd har i 2019 hjulpet laget med å lage informasjonstavler som er satt opp på fire startsteder i området. Takk for godt samarbeid!

I tillegg til turbeskrivelser med kart og annen viktig informasjon, finnes informasjon om området på tavla: Aursfjordhalvøya ligger mellom Aursfjorden og Nordfjorden og dekker et område på ca 60 km2. Foran deg har du et trivelig, småkupert turområde i lavtliggende terreng med kystfuruskog, små vann, myrer og lave bjørketrær. Her kan du gå til toppen av Vakkerheia for å nyte utsikt over indre del av Malangen, Aursfjorden og ut mot Nord-Senja, og besøke den åpne grillhytten Jordvassbu der det også finnes toalett. Langs sommerløypa finnes dessuten flere rasteplasser og en gapahuk.

Hele tavla kan lastes ned her (PDF).

Siste nyheter