Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Solveig Enoksen_Ishavskysten friluftsråd

Hvem-hva-hvor med Solveig Enoksen

Stilling i friluftsrådet: Rådgiver friluftsliv (vikar)

Første arbeidsdag: 20. april 2020

 

Solveig Enoksen

Hvor kommer du fra?

Jeg er født og oppvokst i Tromsø.

Hvilken bakgrunn har du?

Jeg tok både bachelor og master i biologi ved UiT Norges arktiske universitet i Tromsø. Hovedfokus var marin og arktisk økologi, og jeg skrev masteroppgaven min om diett hos ishavssel i samarbeid med Havforskningsinstituttet. I tillegg har jeg tatt et årsstudie i natur- og kulturminneoppsyn og et kortere studie i Geografiske informasjonssystemer (GIS), begge ved Nord universitet i Steinkjer. Jeg har blant annet jobbet med selene og akvariene på Polaria, som lærer i grunnskolen, i North Atlantic Marine Mammal Commission og ved UiT.

Hva er det beste med å jobbe hos Ishavskysten friluftsråd?

Nå har jeg jo nettopp startet, men det som fikk meg til å søke på stillingen var de varierte arbeidsoppgavene hvor jeg både får være ute i friluft og inne på kontor. Jeg synes det er kjempeartig å lage kart, så jeg gleder meg masse til å komme ordentlig i gang med det. I tillegg er jeg opptatt av bærekraftig bruk av naturen og at alle skal ha mulighet til å komme seg ut på tur, og det blir veldig spennende å få jobbe mot mer og bedre friluftsopplevelser for alle.

SolveigE_Hamperokken

Hva jobber du med i friluftsrådet?

Jeg skal blant annet jobbe med det nasjonale turregistreringssystemet TellturTi på hjul (vår turkonkurranse for rullestol, barnevogn og rullator), tilrettelegging for bedre tilgjengelighet for funksjonshemmede i friluftsområder, friluftsskoler og nettsidene våre. I tillegg skal jeg jobbe med utarbeiding av turkart og kart med friluftsinformasjon til blant annet infotavler, turbrosjyrer og skolekart.

Hva slags friluftsmenneske er du og hvor drar du helst på tur?

Jeg er vokst opp med helgeturer til campingvogna i Skibotn i Storfjord kommune og dagsturer sommer som vinter i Skibotndalen og over grensa til Finland. Hver påske ble tilbragt på ski i områdene ved Gálggojávri og Kilpisjärvi, og flerfoldige timer gikk med til isfiske på de mange vannene på norsk side.

Som voksen har tid til friluftsliv vært litt varierende da jeg også er judotrener, og det er nok på sommeren det blir flest turer på meg. Da forsøker jeg også å få til flere teltturer på fjellet med fiskestang. Kameraet er som regel med på tur, og i nordlyssesongen tar jeg gjerne spontane turer midt på natta. Jeg er veldig glad i å vandre alene på fjellet og bare nyte utsikten, naturen og stillheten. Samtidig er jeg også et havmenneske som gjerne pakker med meg teltet for å overnatte på en strand eller i fjæra. Det å bo på og være fra en plass hvor man kan kombinere fjelltopper med fjæratur innenfor samme time er jo rett og slett helt fantastisk! Det er også veldig mange turområder innenfor Ishavskystens medlemskommuner jeg ikke har fått besøkt, og jeg har et mål om å bli flinkere til å utforske nye områder istedenfor å kun besøke de "samme gamle".

Siste nyheter