FFA 14

Her finner du programmet for årets mest spennende uke!

Bli med når Friluftslivets Uke starter lørdag 6. september

Ishavskysten friluftsråd sine medlemskommuner er med når den nasjonale friluftlivsuka starter til helga. Lørdag 6. september starter moroa, og fram til neste søndag skal 44 arrangement gjennomføres rundt om i hele fylket. Vi håper du blir med oss ut i friluft! 

Logo_Friluftslivets uke

I 20 år har Norges største friluftslivsarrangement, Friluftslivets Uke, stimulert tusenvis av barn og unge med familier til et aktivt og helsefremmende liv ute i naturen. Fra og med den første helgen i september og en hel uke kan alle friluftsglade utfolde seg blant et mangfold av spennende aktiviteter rundt omkring i landet. Med det tradisjonsrike og populære arrangementet ønsker friluftsrådene og natur- og friluftslivsorganisasjonene å vise det enkle, norske friluftslivet.

Rundt om i Troms fylke blir det blir fisketurer, krigshistorisk vandring, padleturer, familiedager med 4H, åpning av tursti, soppturer, fossevandring, opplæring i bruk av kart og kompass og fellesturer både i nærmiljøet og til høye fjelltopper. Flere av fylkets ordførere er også med og gjennomfører” På tur med ordføreren”. Mange organisasjoner og kommuner rundt om i fylket er med og fyller uka med spennende innhold.

Sølvi Jensen
Ordfører i Lyngen, Sølvi Jensen, inviterer til årets ordførertur 6. september til Lyngstuva

Åpningsarrangement i alle medlemskommunene til helga

Førstkommende helg er det åpningsarrangementer i alle friluftsrådets medlemskommuner. Arrangementene er åpne for alle, gratis og lavterskel friluftsaktiviteter. For mer informasjon om aktivitetene, kan du laste ned programmet og samtidig få tips til andre spennende friluftsaktiviteter de neste 10 dagene.

Lørdag 6. september

- Lyngstuva er et idyllisk turmål ytterst på den røffe og vakre spissen av Lyngenhalvøya. Ordførerturen har blitt en hyggelig og sosial tradisjon som er flott å videreføre. Vi håper at mange har lyst til å bli med oss på tur, sier ordfører Sølvi Jensen. 

I Balsfjord er det friluftsmann og rådmann Hogne Eidissen som inviterer til kanopadling og fellestur rundt Juksavatn.

Vestre Storfjord Lysløypelag arrangerer en spennende dag nede i Råafjæra, hvor store og små kan få leke seg trygt i kajakkene inne i fjæra.

Kanopadling på vakre Skogsfjordvannet i Karlsøy kommune er det Karlsøy Jeger- og Fiskerforening som arrangerer, mens i Tromsø er Ishavskysten friluftsråd selv med på åpningsarrangementet. 

Padletur i kano_Tine Marie Hagelin
Bli med på kanopadling på Rundvatnet 7. september

Søndag 7. september

Sammen med FNF, Troms Turlag, Tromsø Jeger- og Fiskerforening og 4H inviterer vi til lek og moro ved Rundvatnet på Tromsøya. Kanopadling, spikking, natursti og bålkos står på programmet.

Spennende friluftsaktiviteter hver dag i Friluftslivets Uke

Neste uke kan en hoppe fra friluftsaktivitet til friluftsaktivitet. Hele uka arrangeres det spennende friluftsaktiviteter, for store og små, så her er det bare å bli med på moroa. I programmet finner du oversikten over hva som skjer hvor. Ja, for hvorfor sitte inne når alt håp er ute?

Ishavskysten friluftsråd håper at det er friluftsaktiviteter for enhver smak, og ønsker dere alle en riktig god friluftsuke!