Fors

Fors'n gapahuk i Lakselvbukt. Foto: Maja Sjöskog Kvalvik

Ti på hjul starter i dag


I dag startet den sjuende sesongen av vår turkonkurranse for hjulbrukere – Ti på hjul! Med 22 varierte turmål i våre fem kommuner er det mye å velge mellom for deg som drar på tur med rullestol, rullator eller barnevogn. 

Sandørneset på Elvevoll, Storfjord kommune. Foto: Maja Sjöskog Kvalvik
Sandørneset på Elvevoll, Storfjord kommune. Foto: Maja Sjöskog Kvalvik

Turkonkurransen har som mål å inspirere alle som av ulike årsaker ikke kan benytte seg av Ti på topp-tilbudene, men som gjerne vil ut på tur i våre flotte friluftsområder. Ti på hjul går fra 1. juli til 15. oktober, og de som registrerer tre eller flere ulike turer vinner en premie.

Vårt hefte «Tilrettelagte turer» med alle turene kan enten lastes ned digitalt her eller hentes gratis fra rådhuset i din kommune. Alle turene vises også på telltur.no der du også kan registrere din tur ved hjelp av turkoden ute på turmålet.

Les mer om registrering av din tur her.

Varierte og spennende naturopplevelser

Takket være den imponerende jobben kommunene, frivillige og andre legger ned, finnes det en rekke tilrettelagte og tilgjengelige turmuligheter for enhver smak i våre medlemskommuner.

I Balsfjord kan du besøke turmål både langs elv og vann, og her finnes for eksempel regionens første tilrettelagte kanobrygge hvis du vil padle, i tillegg til unike helleristninger, og flere gapahuker og grillhytter der du kan grille deg et måltid i fine omgivelser.

I Karlsøy kan du ta turen til en lekevennlig skog med grillplass og gapahuk - men selv om det fortsatt er få tilgjengelige turmål i kommunen kan du oppleve det levende øyriket også på hjul ved å ta fergene mellom øyene. Mange lite trafikkerte veier nært fjæresonen gir muligheter for å oppleve kystlandskapet med sjøfugl, strender og havørn.

Lyngen med sitt opprevne og ville landskap kan også oppleves på hjul, her kan du rulle til flotte rasteplasser samtidig som du får oppleve den mektige stillheten i naturen med utsikt over Lyngsalpans snødekte tinder.

I Storfjord er mulighetene mange – enten om du trives best i frodig skog og eller ved sjøen og elver med sjøfugl og mektig utsikt. Her bidrar også Statskog på flere plasser med at opplevelsen blir fordypet, da de har satt opp skilter med bilder og tekst om stedenes flora, fauna og historie.

I Tromsø ligger den storslagne og stille naturen nære byens tempo. Hva med en vidstrakt sandstrand på yttersia, fossende elv ved foten av Lyngsalpan, tilrettelagt fiskeplass eller noen av de godt tilrettelagte turveiene på Tromsøya og fastlandet?

Hvis det er vanskelig å velge, velg alle!

God tur!