Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tromsø

Kart_med_navn

Kaldslettstien

Kaldslettstien er en av regionens best bevarte kulturlandskapsstier. Langs stien er det flere spennende turmål. Stien ble bygget av kun én mann for rundt 100 år siden, uten andre hjelpemidler enn spett og stubbebryter. Den snor seg oppover et frodig kulturlandskap, med blomsterenger, gamle bygninger og store bjørketrær. 1,3 km fra starten av stien ligger dagsturhytta Fjørtofthytta. Ishavskysten friluftsråd forvalter stien på vegne av grunneier.

Merking av Store Blåmann. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin

Skilting og merking på Kvaløya

Tromsø kommune er et populært turmål for norske og internasjonale turgåere, og med deling av fantastiske toppturbilder på sosiale medier øker interessen for Tromsøs spektakulære og nokså tilgjengelige fjelltopper for hvert år som går. Tilrettelegging både forhindrer slitasje på terrenget gjennom kanalisering av ferdselen, samt leder ukjente turfolk trygt til topps og hjem igjen.

Foto: Per-Helge Engen

Merkeprosjekt i Lakselvbukt

Ville og vakre Lakselvbukt i Tromsø kommune er en del av Lyngsalpan landskapsvernområde og et yndet turmål for mange friluftsinteresserte. Samtidig bor det mange ivrige turfolk her som har laget sin egen turkonkurranse med trimpostkasser. De siste årene har friluftsrådet samarbeidet aktivt med lokale ildsjeler for å få skiltet og merket over 20 turstier.

Siste nyheter