IMG_0243

Bli med på 5-dagers villmarkscamp i indre Troms!

Villmarkscamp for ungdom - fortsatt ledige plasser

Lyst på nye utfordringer og opplevelser? Vil du leve som Monsen ei uke? Bo i telt, fiske, bære egen oppakning, og oppleve et av våre flotte villmarksområder?  Vil du følge i Monsens fotspor gjennom indre Troms, og besøke Treriksrøysa, stedet der Norge, Finland og Sveige møtes? Da er VILLMARKCAMP noe for deg, om du er mellom 14 og 17 år!

Indre Troms_Tine M V Hagelin
Indre Troms byr på store flotte naturområder, vakre daler, buldrende fosser og elver og flotte fiskevann. Foto: Tine Marie V Hagelin

Villmarkscamp 15.-19.august 2022

Ishavskysten friluftsråd inviterer ungdom i alderen 14-17 år på gratis Villmarkscamp 15.-19. august 2022 i indre Storfjord, mot grensa til Sverige og Finland. 

Vi skal gå fra Rognli i Signaldalen til Galggojávrri (E8, grense Norge-Finland).  Vi skal først og fremst ha det gøy, oppleve villmarkslivet, overnatte i telt og på hytte, og bli bedre kjent med naturen. Det blir mulig å fiske underveis, og vi skal få kunnskap om hvordan man kan overleve i naturen. Vi bærer med oss «heimen» vår på ryggen hele uka, og du må selv bære egen oppakning. 

Det er en fordel om du har noe erfaring med friluftsliv, og du må like å være ute. Deltakerne må selv være i stand til å gå med egen oppakning over fem dager (fem gå-etapper). Husk at hver deltager også må beregne å bære litt fellesutstyr i sin oppakning. Det er viktig at du ikke pakker sekken smekkfull når du drar hjemmefra, men at du har plass i sekken til litt felles mat og utstyr når du kommer til Rognli i Signaldalen. Det blir felles busstransport fra Tromsø til Rognli, og bussen stopper noen steder underveis for å plukke opp deltagere.

Program

Mandag 15.08

Tirsdag 16.08

Onsdag 17.08

Torsdag 18.09

Fredag 19.08

Rognli – teltplass Parasdalen

Ca. 8 km

Teltovernatting

Teltplass Parasdalen – Skjerdalen

Ca. 8 km

Teltovernatting

Skjerdalen – Golda (+kveldstur til Treriksrøysa)

Ca. 8 km (+ 3 km én vei)

Sover i hytte

Golda – teltplass Goallá

Ca. 5-6 km

Teltovernatting

Teltplass Goallá – E8 ved Gálggojávri

Ca. 7-8 km

Hjemreise

 

Med forbehold om endringer i programmet. Mer detaljert program sendes ut til deltakerne når campen nærmer seg. 

Vi etterlater våre leirplasser #likefinsomfør. Garantert med mange nye minner, erfaringer og bekjentskaper i sekken!

Overnatting Rosta_Tine M V Hagelin
Vi skal sove i telt og på hytte, så elevene får teste ut både det ene og det andre. Foto: Tine Marie V Hagelin

Utstyr og mat

Forslag til fullstendig utstyrsliste sendes ut til deltakerne i god tid før campen. Husk at det er mulig å låne deler av utstyret fra utstyrssentralen i din kommune, sjekk dette i god tid. Vi stiller med fellesutstyr som matlagingsutstyr, telt, fjellduk, etc, men du må være med å bære utstyret.

Til info: Det er mulig vi har med oss noen kløvhunder på turen. Deltakerne må bidra til å ta vare på våre firbeinte turkompiser og arbeidskamerater (med mindre man er allergisk). 

Mat: All mat er inkludert. Vi baserer oss på Drytech (frysetørret mat) til lunsj, mens frokost og middag lager vi selv. Vi ber deltakere/foresatte å melde inn allergier og evt. forhåndsregler/ medisiner/ hensyn i god tid før campen finner sted.

Alle må ta med matpakke og evt. energibar/tursnacks til 1.etappe, klar i sekken.

Utstyr: Forslag til fullstendig utstyrsliste sendes ut til deltakerne i god tid før campen. Husk at det er mulig å låne deler av utstyret fra utstyrssentralen i din kommune, sjekk dette i god tid. Vi stiller med fellesutstyr som matlagingsutstyr, telt, fjellduk, osv., men du må være med å bære utstyret.

Transport: Felles busstransport vil bli satt opp fra henholdsvis Tromsø og Nordkjosbotn for deltakerne. Tromsø: oppmøte 09.00 ved Circle K, Nansens plass Tromsø. Vi setter også opp buss for retur fra Gálggo (E8) til Nordkjosbotn og Tromsø.

Pris: Villmarkscampen er gratis. Det er inkludert tre måltider per dag - frokost, lunsj og middag. Dette er takket være tilskudd fra Gjensidigestiftelsen!

 

Påmelding

https://www.deltager.no/event/villmarkscamp2022

Kontaktperson: Alexander Risvold, Ishavskysten friluftsråd: tlf. 976 69 592. E-post: alexander@ishavskysten.no

Rostadalen_Tine M V Hagelin.jpg