Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Foto: Stian Yttergård og Ingvild Blomseth Helgesen

Foto: Stian Yttergård og Ingvild Blomseth Helgesen

Bli med på 5-dagers villmarkscamp i Dividalen!

Villmarkscamp for ungdom

Lyst på nye utfordringer og opplevelser? Vil du leve som Monsen ei uke? Bo i telt, fiske, bære egen oppakning, og oppleve et av våre flotte villmarksområder?

Villmarkscamp 16.-20. august 2021

Midt-Troms friluftsråd og Ishavskysten friluftsråd inviterer ungdom i alderen 14-17 år på Villmarkscamp 16.-20. august 2021. 

Vi skal på tur i Øvre Dividalen Nasjonalpark, men vi skal først og fremst ha det gøy, sosialt og lære teltlivet og naturen å kjenne. I tillegg skal vi bli kjent med dyrelivet i villmarka, fiske og lære litt om hvordan man kan overleve av det man finner i naturen. Vi bærer med oss «heimen» vår på ryggen hele uka, og du må selv bære egen oppakning. 

Villmarkscampen er for ungdom i alderen 14-17 år. Det er en fordel om du har noe erfaring med friluftsliv, og du må like å være ute. Deltakerne må selv være i stand til å gå med egen oppakning over fem dager (fire gå-etapper). Husk at hver deltager også må beregne å bære litt fellesutstyr i sin oppakning. Det er viktig at du ikke pakker sekken smekkfull når du drar hjemmefra, men at du har plass i sekken til litt felles utstyr når du kommer til Dividalen.

I to netter har vi tilgang på turistforeningshyttene ved Vuoma.

Program

Dag 1: Avmarsj fra nasjonalparkparkeringen i Dividalen, i retning Vuomajohka/Anjavasselva. Overnatting i telt.

Dag 2: Vi går resten av veien inn til Vuomahytta (DNT). Tema er rovdyr, og vi får besøk fra Statens Naturoppsyn. Det blir også tid til sosialt, friluftsrelaterte oppgaver og ikke minst - fritid. Overnatting i telt eller i hytte.

Dag 3: Hviledag og nytedag! Nå skal vi se hva området har å by på av fiskemuligheter, turmuligheter, utelek, sosialt og annet vi har lyst til.

Dag 4: Etter litt mer fritid er det på med sekken igjen! Vi deler (sannsynligvis) opp returetappen i to, og går første etappe ut dalen på torsdagen. 

Dag 5: Vi etterlater vår siste leirplass #likefinsomfør og legger avgårde på siste etappe. Garantert med mange nye minner, erfaringer og bekjentskaper i sekken!

Til info: Det er mulig vi har med oss noen kløvhunder på turen. Deltakerne må bidra til å ta vare på våre firbeinte turkompiser og arbeidskamerater (med mindre man er allergisk). 

Med forbehold om endringer. Mer detaljert program sendes ut til deltakerne når campen nærmer seg. 

Mat

Frokost og middag er inkludert i påmeldingsavgiften. Vi baserer oss på Drytech (frysetørret mat). Vi ber deltakere/foresatte å melde inn allergier og evt forhåndsregler/medisiner/hensyn i god tid før campen finner sted. Lunsj besørger den enkelte, men vi vil sende ut forslag på lunsjmåltider som veier lite og pakker lite i forkant av campen.

Vi anbefaler at deltakerne har med matpakke og evt energibar til 1.etappe, klart i sekken.

Utstyr

Forslag til fullstendig utstyrsliste sendes ut til deltakerne i god tid før campen. Husk at det er mulig å låne deler av utstyret fra utstyrssentralen i din kommune, sjekk dette i god tid. Vi stiller med fellesutstyr som matlagingsutstyr, telt, fjellduk, etc, men du må være med å bære utstyret.

Transport

Felles busstransport vil bli satt opp fra henholdsvis Tromsø (Nordkjosbotn) og Setermoen (Bardufoss) for deltakerne. Tromsø: oppmøte 09.30 ved Circle K, Nansens plass Tromsø. Vi setter også opp buss for retur fra Dividalen til Setermoen (via Bardufoss) og Tromsø.

Pris og påmelding

Pris: Villmarkscampen er gratis! Takket være tilskudd fra Gjensidigestiftelsen!

Påmelding: Villmarkscampen er fulltegnet!

Kontaktperson: Toril Skoglund, Ishavskysten friluftsråd, tlf 48138292 e-post:torilskoglund@ishavskysten.no

Siste nyheter