Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
LiF_Tine Marie Hagelin  (10) - Kopi

Skolenettverket Læring i friluft

Skolenettverket Læring i friluft starter august 2018. Målet er å skape mere og bedre uteundervisning som en naturlig del av skolehverdagen. Alle skolene i Tromsø, Balsfjord, Lyngen, Storfjord og Karlsøy er velkommen med i nettverket. Det er gratis for skolene å være med i nettverket som tilbyr kurs og kompetanseheving innen fysisk aktivitet i fag og friluftsliv. Meld på din skole i dag!

Friluftsskole Storfjord 2017 _Tine Marie Hagelin
Å fange humler en en perfekt måte å kombinere fag og fysisk aktivitet: elevene må ut i naturen, finne egnet sted hvor humlene finnes, de kan artsbestemme humlene, systematisere og lage statistikk på utbredelse av de ulike artene. Hvilke naturtyper finnes humlene i, hva slags vær var det, tid på døgnet? Foto: Tine Marie V Hagelin

Selv om skolenetverket ikke starter før august 2018, kan skolene melde seg på allerede nå. Vi ønsker skoler fra friluftsrådets medlemskommuner velkommen med i nettverket vårt. Å jobbe sammen på tvers av kommunegrenser og skolegårder tror vi kan bidra til å skape de kreative og positive endringene i skolehverdagen. 

Send men mail til post@ishavskysten.no for å melde på din skole eller om du ønsker mer informasjon. 

Meld på din skole i dag!

Læring i friluft- mere og bedre uteundervisning i skolehverdagen

 • Læring i friluft er friluftsrådenes landsomfattende skolenettverk som har som hovedmål å skape mere og bedre uteundervisning i skolen. 
 • Læring i friluft tar undervisningen ut av klasserommet og gir elevene fullverdig pedagogisk undervisning med naturen som klasserom.
 • Gjennom Læring i friluft får elevene kjenne, lukte, smake, lytte, berøre og se på det de skal lære. Elevene erfarer, ikke bare pugger seg fram til kunnskap

Derfor er Læring i friluft så viktig for skolene og kommunen

 • Læring i friluft skaper en mer aktiv, engasjerende og inkluderende skole for både lærere og elever.
 • Klassisk passiv klasseromsundervisning passer ikke alle elever, uteundervisning passer for alle elever.
 • Skoleprosjektet er et nasjonalt skoleprosjekt som er utviklet av lærere for lærere. Det er forankret i lærerplaner og kunnskapsløftet. 
 • Stortingets nylige vedtak om en time fysisk aktivitet integrert i fag hver dag i skolen kan nås på en inkluderende og positiv måte med Læring i friluft som verktøykasse.  

Dette er skolenettverket Læring i friluft:

 • Skolenettverket ledes av friluftsrådet og skolene deltar med lærere (og rektor om ønskelig). Målet er to dagssamlinger i semesteret.
 • Målet med nettverket er å bistå skolene med veiledning på hvordan de kan legge til rette for mer uteundervisning integrert i skolehverdagen, som både oppfyller Stortingets vedtak om en time fysisk aktivitet hver dag og samtidig skaper en mer inkluderende skole for elevene og lærerne sine.
 • Skolenettverket tilbyr kurs og kompetanseheving innen fysisk aktivitet integrert i fag, samt kurs i friluftsaktiviteter (matlaging på bal, spikking, kano og kajakkurs, humlevandring, livet i fjæra, kart og kompass etc). 
 • Friluftsrådet vil tilby gratis kartlegging av skolenes uteområder.

Ishavskysten friluftsråd sin rolle i Læring i friluft

 • Læring i friluft er et GRATIS tilbud til alle skoler i friluftsrådets medlemskommuner (Tromsø, Lyngen, Balsfjord, Storfjord og Karlsøy).
 • Ishavskysten vil lede skolenettverket med en egen prosjektansatt og gi kurs og kompetanseheving til skolene som er med i nettverket. 
 • Ishavskysten vil dekke alle kostnadene til skolenettverket utenom vikarutgifter. 

Logo - Læring i friluft.jpg

Bilder

LiF_Tine Marie Hagelin  (10) - Kopi
LiF_Tine Marie Hagelin  (2)
LiF_Tine Marie Hagelin  (3)[1]
LiF_Tine Marie Hagelin  (7)
Logo - Læring i friluft
Tips en venn Skriv ut

Siste nyheter