Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Rykende ferske turhefter for Balsfjord, Karlsøy og Storfjord. Foto: Maja Sjöskog Kvalvik

Rykende ferske turhefter for Balsfjord, Karlsøy og Storfjord. Foto: Maja Sjöskog Kvalvik

Nye turhefter i Balsfjord, Karlsøy og Storfjord

112 gode grunner til å dra på tur

Denne sommeren blir det ekstra gøy å dra på tur i Balsfjord, Karlsøy og Storfjord, fordi snart kommer rykende ferske turhefter rett hjem til postkassa til alle heldige i disse kommunene. I heftene finnes totalt 112 gode grunner å dra på tur - fra høyt til lavt, langt ut på yttersia, langt inne i mektige skoger, på tusenmeterstopper eller langs dype daler. Her finnes noe for enhver smak!

Ut på tur i Balsfjord kommune. Turhefte i samarbeid med Balsfjord og omegn turlag og Ishavskysten friluftsråd.

Ut på tur i Balsfjord

Balsfjordværingene kan se fram til en skikkelig tykk turgave som kommer rett hjem i postkassa i begynnelsen av juni. Alle andre kan hente seg et gratis eksemplar på butikker og kiosker i kommunen, eller på rådhuset på Storsteinnes. Her finnes hele 42 turer som de flinke folka i Balsfjord og omegn turlag har beskrevet, tatt bilder av, og ikke minst - tilrettelagt med skilting og merking ute i felt, samt turkode ved turmålet (se mer om TellTur lengre ned). I Balsfjord er det turlaget som får innbyggerne ut på tur gjennom Ti på topp, og i dette heftet finner du flotte turbeskrivelser, inspirerende bilder og gode kart med spor som er gått opp med GPS. I turlaget er det Irene Skoglund som har ledet prosjektet med stødig hand, med god hjelp av sine turlagskolleger Svein-Olav Pedersen, Bent Svinnung, Natalia Nemytova, Guri Anne Ryeng-Berglund og Eivind Hemmingsen. Turheftet kan brukes som inspirasjon for turer uten å bli med i turkonkurransen Ti på topp, men for de som ønsker er det bare å hive seg med for å få sjansen å vinne en flott premie i høst. Les mer på Balsfjord og omegn sine nettsider.

LAST NED TURHEFTET FOR BALSFJORD HER.

Til topps i Karlsøy. Turhefte i samarbeid med Karlsøy kommune og Ishavskysten friluftsråd.

Til topps i Karlsøy

Dette er det aller første turheftet som er lagd for turtrimtilbudet Til topps i Karlsøy, og med dette finnes ingen årsak for øyrikets innebyggere å sitte inne denne sommeren! I begynnelsen av juni får alle i kommunen som eier en postkasse et turhefte med 32 fantastiske turer på de fem øyene Ringvassøya, Vannøya, Rebbenesøya, Reinøya og Karlsøya. Øvrige kan hente seg et gratis turhefte fra rådhuset på Hansnes. Her kan du boltre deg i opplevelser, og her er det utsiktsgaranti over øyer, fjell og hav på alle turene. Friluftsrådet har samarbeidet tett med Karlsøy kommune samt frivillige i kommunen, som har bidratt med bilder, tekster og idéer. Vi ønsker å takke spesielt Freddy Sørensen som har ledet prosjektet i kommunen med hjelp av sine kolleger May-Jorunn Corneliussen og Christina Joakimsen, samt et stort takk til de frivillige Siv Ditlefsen, Frank G. Larsen og Leif-Wiggo Ditlefsen. Bruk turheftet som inspirasjon til nye og gamle turmål, eller bli med i Til topps i Karlsøy, kommunens egen turkonkurranse der både nybegynnere og erfarne fjellgeiter kan finne inspirasjon (se mer om TellTur lengre ned).

LAST NED TURHEFTET FOR KARLSØY HER.

På tur i Storfjord - et mangfold av trimpostkasseturer og toppturer. Turheftet er et samarbeid mellom Storfjord kommune og Ishavskysten friluftsråd.

På tur i Storfjord

Ser du at det står "et mangfold av trimpostkasseturer og toppturer" på heftet? Det er det ingen tvil om, fordi her har to ulike turtrimtilbud blitt samlet i et inspirerende hefter med totalt 38 turer. I Storfjord blir også heftet levert rett hjem til postkassene til alle heldige som bor i denne kommunen, og resterende kan hente et gratis hefte fra rådhuset på Hatteng. I turheftet finnes 28 trimpostkasseturer i flotte furuskoger, langs breelver, blant gamle tyske krigsminner, til store vann langt fra vei, til tilrettelagte bålplasser og gapahuker eller til brusende fosser. De aller fleste turene er fine turer også for barn. Ønsker du mer svindlende turer, anbefaler vi sterkt en eller flere av de ti tusenmeterstoppene som er med i 5 på topp. Bruk heftet som inspirasjon, eller ta del i en eller begge av de to turkonkurransene for å få sjansen å vinne en premie (se mer om TellTur lengre ned). I Storfjord er det heltene Synnøve Løvland og Maria Figenschau som har bidratt med turbeskrivelser, samlet inn fine bilder fra innbyggerne og kommet med gode innspill. Men hva er vel en turløype uten sin løypevaktmester? Dette er private eller lokale lag og foreninger som gjør en uvurderlig innsats i tilretteleggingen av turløypene i kommunen.

LAST NED TURHEFTET FOT STORFJORD HER.

 

telltur

TellTur - kommunenes eget turregistreringssystem

Om du ønsker å ta del av turkonkurransen i en av kommunene registrerer du deg selv og turen din i www.telltur.no. Husk å fylle i all informasjon slik at det er mulig å kontakte deg ved sesongslutt. Noen kommuner tilbyr også registreringskort eller andre manuelle løsninger, så se turheftet eller kommunens egen side inne i telltur.no der du får mer informasjon om dette, samt sesongstart (og slutt), hvilke klasser som tilbys og annen viktig informasjon.

OBS! I løpet av kort tid lanseres en helt ny nettside for TellTur.no. TellTur blir kartbasert for å enklere finne fram til turmålet gjennom et digitalt kart, og det kommer også en app tilknyttet TellTur slik at du kan ta med deg all informasjon ute på tur. Følg med på friluftsrådets nettsider for mer informasjon.

Siste nyheter