Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Turtips i lomma

Lyngen - norske turkort

Aspevatnet og Blåvatnet

Aspevatnet og Blåvatnet

Omringet av majestetiske tinder ligger Blåvatnet, lokalt kalt Blåisvatnet, kjent for sin intense blåfarge. Den klare blåfargen kommer av at smeltevann med mye siltpartikler renner ned fra Lenangsbreen. Området er ikke bare visuelt vakkert, det er også geologisk spennende med endemorener og flere store kampesteiner. Nabovannet Aspevatnet, som ligger nærmere vegen, er også en isblå attraksjon. Her kan du raste i gapahuken og skrive inn deg i trimboken. God tur og nyt utsikten til mektige Lyngsalpene!

Last ned turkort

 

Lyngsdalen

Lyngsdalen

Lyngsdalen er en av inngangsportene til Lyngsalpan landskapsvernområde med de høyeste fjellpartiene på Lyngenhalvøya, der majestetiske Jiehkkevárri på 1834 moh også troner som høyeste fjell i fylket. Dalen er lett å vandre i, og med tilrettelagt bru over Váraš kan trygt krysse elva og velge å gå på begge sider av Lyngsdalselva. Vannføringen i Lyngsdalselva er spesielt kraftig varme sommerdager og nedbørsrike høstdager - og et mektig skue sammen med de tre breene du kan se samtidig, Vestbreen, Midtbreen og Sydbreen. Nyt turen!

Last ned turkort

 

Lyngstuva

Lyngstuva

Helt ytterst på Lyngenhalvøya kan du ta turen i et spektakulært område med storslagen utsikt over sund- og fjordlandskapet. Lyngstuva er et historisk landemerke og knutepunkt, og byr på en enkel tur langs fjæra for hele familien. Hva med å teste fiskelykken fra fjæresteinene? I tillegg er det skiltede kulturminner som samiske og norrøne tufter, samt hellegroper der det ble utvinnet olje av sel og kval. Det er gapahuk og toalett i starten av stien. Vel framme står et fyr og en åpen enkel bu, der du kan overnatte. 

Last ned turkort

Siste nyheter