Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Turinfo forsidebilde

Turtips og turinfo på papir

Turkart, Turhefter, Turkort

Ishavskysten friluftsråd har sammen med medlemskommunene og frivillige lag og foreninger produsert turkart, turkort og turhefter, med turbeskrivelser for flere flotte turer rundt om i kommunene - turer som bare må oppleves! 

TURKART

Vi har gitt ut turkartpakke for Karlsøy, Storfjord og Balsfjord kommuner. Vi jobber for tiden også med turkart for Lyngen og Tromsø.

Turkartene er trykket på vannavstøtende papir og er i målestokk 1:50 000. Sammen med turkartet følger et flott hefte med informasjon om den aktuelle kommunen som turdestinasjon. Kartet er et friluftskart som viser alle merka og umerka stier i terrenget, samt viktig info som gapahuker, hytter, parkeringsplasser etc. Kartene er produsert i et samarbeid med kommunene, frivillige og friluftsrådet. Frivillige lag/foreninger og lokale ildsjeler har lagt ned et imponerende antall timer i å logge alle stier og løyper i kommunen med GPS, som har lagt grunnlaget for dette kartet. Mesterkart som produsert kartene for oss. 

Kjøp turkart fra vår nettbutikk her eller direkte fra rådhuset i aktuell kommune. Bokhuset Libris i Tromsø selger også våre kart, i tillegg til flere andre utsalgssteder rundt om i kommunene.

Les mer om turkartpakkene her:

 

TURKORT

Turkort er turtips i lommeformat, med turbeskrivelse, kart og gode råd på veien, som inspirerer turgåeren til å oppdage nye, tilrettelagte turområder. Alle turene på turkortene er gradert og merket etter nasjonal merkestandard (les mer her). Turkortene er trykket opp, og kan hentes gratis på rådhuset, turistinformasjonen eller biblioteket i din kommune, eller ved Ishavskysten friluftsråd sitt kontor på Rådhuset i Tromsø. Vi har turkort på norsk, engelsk og samisk. 

Våre turkort kan også lastes ned her:

STORFJORD - turkort (nor) /outing cards (eng) / vázzinmátkekoarta (sam)

BALSFJORD - turkort (nor) /outing cards (eng) / vázzinmátkekoarta (sam)

TROMSØ - turkort (nor) /outing cards (eng) / vázzinmátkekoarta (sam)

KARLSØY - turkort (nor) / outing cards (eng)

LYNGEN - turkort (nor) / outing cards (eng)

 

TURHEFTER

Vi har flotte turhefter for alle postkassetrimturer i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen og Storfjord. I tillegg finnes det et turhefte for tilrettelagte turer som passer alle brukere på hjul - rullestol, barnevogn og rullator. Les mer om Ti på hjul her. Alle turene ligger i tillegg ute på Telltur.no

Turheftene er gratis. Hent ditt eget turhefte på rådhuset i din kommune, eller hos oss i friluftsrådet på rådhuset i Tromsø. 

Du kan også laste ned turheftene her:

Ut på tur i Balsfjord kommune (2018)

Til topps i Karlsøy (2018)

På tur i Storfjord (2018, nytt kommer i 2022)

Lyngen turtrim - Spreke Lyngenunger (2017, nytt kommer i 2022)

Tilgjengelige turer / Ti på hjul (2021)

 

Turhefter 2021 forsidebilder.jpg

 

BROSJYRER

  • Vi har utarbeidet en turbrosjyre over turstiene på Vannøya, den kan lastes ned her.
  • I samarbeid med Karlsøy kommune har vi utarbeidet en turistinfobrosjyre for Karlsøy kommune, som kan lastes ned her.
  • Sammen med de fem nordligste friluftsrådene laget vi en fylkespolitikerbrosjyre, last ned denne her.
  • Vi har også laget en friluftspolitikerbrosjyre som vi deler ut etter valg, til kommunestyremedlemmene. Last ned denne her.
  • Vår "hverdagsfriluftsliv til folket"-brosjyre kan lastes ned her.

Brosjyrer 2021 forsidebilder.jpg

Siste nyheter