Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Turkart Karlsøy

Gratis eksemplar i posten til alle i Karlsøy!

Nytt turkart for Karlsøy kommune

I tett samarbeid med Karlsøy kommune og ivrige Karlsøyværinger har Ishavskysten friluftsråd laget et nytt turkart (1: 50 000) over Karlsøy kommune. Det nye turkartet kjøres ut til alle postkassene denne uka som en sommergave til innbyggerne i kommunen. Sammen med turkartet følger et flott hefte som gir deg og dine turvenner mer informasjon om Karlsøy som turdestinasjon. Vi håper turkartpakken vil inspirere deg til å benytte deg av de flotte turmulighetene som finnes i Karlsøy.

ASVO og friluftsrådet med turkart_Ishavskysten friluftsråd
ASVO Tromsø har pakket sammen alle turkartmappene for oss og kjørt dem til posten. Foto: Ishavskysten friluftsråd

Gratis eksemplar til alle i Karlsøy

Karlsøy kommune og friluftsrådet har som felles mål at friluftsliv skal bli en naturlig del hverdagen til innbyggerne i Karlsøy. Derfor ønsker vi å gi alle i Karlsøy et gratis eksemplar av det nye turkartet som en liten sommergave. Turkartet blir lagt i alle postkassene rundt om i kommunen denne uka. Vi håper turkartpakken vil inspirere innbyggerne til å benytte seg av de flotte turmulighetene som finnes i Karlsøy.

Samarbeid gir resultater

Etter 2 års prosjektarbeid sammen med Karlsøy kommune og frivillige turfolk er nå turkartet endelig ferdig. Turkartpakka består av et turkart i 1: 50 000 på vannavstøtende papir og en kartmappe med info om kommunen og turer.  Kartpakken er utvikla av Ishavskysten friluftsråd og Karlsøy kommune, i tett samarbeid med ildsjeler fra kommunen. Å lage et turkart hvor alle kommunens merkede turer er tegnet inn på kartet er et møysommelig arbeid, og det hadde ikke vært mulig å få dette til uten frivillighetens ivrige, engasjerte og flinke folk. Engasjerte folk fra alle øyene har lagt ned et imponerende antall timer i å logge alle stier og løyper i kommunen med GPS, som har lagt grunnlaget for dette kartet. Samtidig har dyktige folk i kommuneadministrasjonen i samarbeid med friluftsrådet laget en oversikt over alle friluftselementene for kommunen som må med i kartet, samt kvalitetssikret arbeidet underveis sammen med MesterKart. Tusen takk til alle som har bidratt med sporlogger og lokalkunnskap!

Steinhytta Vanntind_Siv Ditlefsen
Hva med å beøke den råkule steinhytta på Vannøya? Foto: Siv Ditlefsen

La turkartet inspirere deg til enda mer hverdagsfriluftsliv

Kommunen og friluftsrådet har som felles mål at friluftsliv skal bli en naturlig del hverdagen til innbyggerne i Karlsøy. Derfor ønsker vi å gi dere et gratis eksemplar av det nye turkartet som en liten sommergave. Vi håper turkartpakken vil inspirere deg til å benytte deg av de flotte turmulighetene som finnes i Karlsøy.

Bruk turkartet sammen med det nye turheftet

Alle de merka stiene som du ser på kartet er samlet i turheftet for Karlsøy kommune som ble sendt ut til dere i 2018. Her finner dere turbeskrivelse og gradering av alle turene, pluss fine bilder og et mer detaljert kart for hver tur. Heftet ligger også tilgjengelig på rådhuset og kan lastes ned på www.ishavskysten.no. Hva med å oppdage nye friluftsområder i egen kommune i år? Som du ser på kartet, har du uendelig mange turer å velge mellom.

Gratis turkart til alle hyttene i kommunen

Alle hyttene i kommunen skal også få et gratis turkart om de ønsker det. De må hente et eksemplar på rådhuset på Hansnes eller hos friluftsrådet på rådhuset i Tromsø.

Klubbvassheia_Ringvassøya_Tine Marie V Hagelin
Lomvasshaugen er et flott turmål som passer godt for barnefamilier og en rolig søndagstur. Foto: Tine Marie Hagelin

Kjøp et eksemplar av turkartet

Om du ikke er så heldig at du bor eller har hytte i Karlsøy kommune og får et gratis eksemplar av turkartet, kan du kjøpe deg et eksemplar forskjellige steder. Turkartene selges på rådhuset på Hansens, hos Ishavskysten friluftsråd på rådhuset i Tromsø og hos Libris i Tromsø. Inntektene går direkte tilbake til kommunen i form av ulike friluftsprosjekter. Kartmappa koster 250,- stk. Vi oppdaterer oversikten over utsalgssteder etter hvert som kartet blir distribuert til leverandørene.

Prosjektet er finansiert av spillemidler og friluftsrådets egne midler.

Ønsker du å vite mer, kontakt oss på post@ishavskysten.no

God sommer og riktig god tur i vår flotte natur!

Utsikt mot Soltindan_Tine Marie V Hagelin.jpg

Siste nyheter