Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Våre medlemskommuner er Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø.

Våre medlemskommuner er Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø.

Samarbeid gir resultater

Ishavskystens medlemskommuner

Ishavskysten friluftsråd ble etablert i 2007 av initierende deltakerkommuner Balsfjord, Karlsøy, Tromsø, Lyngen og Storfjord. Samlet utgjør de et landareal 7462 km2, med nær 84 000 innbyggere. Sammen utgjør medlemskommunene Ishavskysten. 

 

Friluftsskole Balsfjord 2017_kanopadling_Tine Marie Hagelin
Glade friluftsskoleelever padler på idylliske Juksavatn i friluftsrådets kanoer. Foto: Tine Marie V Hagelin

Balsfjord

Balsfjord kommune strekker seg over et område på 1493 kvadratkilometer.  Landskapet varierer fra flatt, fruktbart jordbruksland til ville fjellområder, hvor de høyeste tindene når drøyt 1500 moh. Kommunens langstrakte form gjør at de klimatiske forhold varierer mye fra kysten til innlandet. Dette er en kommune som er full av muligheter og fristelser til deg som vil ut og oppleve nordnorsk natur på sitt beste, enten det er til lands eller til vanns, høyt eller lavt, bratt eller flatt! 

Her finner du mer informasjon om Balsfjord kommune.

Hersøya 1_Tine Marie Hagelin (3 of 3)
Naturperlen Haugland gård på Hersøya er et populært friluftsområde i Karlsøy kommune. Området er statlig sikret for allmennheten, og her kan man overnatte for en billig penge gjennom Karlsøy Jeger- og fiskerforening. Foto: Tine Marie V Hagelin

Karlsøy

Knapt en times kjøring nordover fra Tromsø vil du passere 70 grader nord, og du vil da befinne deg i Karlsøy kommune. Kommunen består av mange øyer, fjell og fjorder. På øyene er det flotte fjell og tinder som er populære turmål. Det finnes en rekke stier og turmuligheter i hele kommunen fra fjell til fjære. I Karlsøy kommune kan du gå i fotsporene til Jan Baalsrud, gå i dagevis på vakre Vannøya, fiske og padle kano og kajakk, besøke landets største innsjø på øy (Skogsfjordvannet) og det statlig sikra friluftsområdet på den idylliske øya Hersøya.

Her kan du lese mer om Karlsøy kommune. 

Aspvatnet_Tine Marie Hagelin
Lyngsalpene byr på utallige friluftsopplevelser, og her er det noe for en hver smak. Turen opp til Aspvatnet er en enkel tur som passer de fleste. Foto: Tine Marie V Hagelin

Lyngen

Mellom Ullsfjorden og Lyngenfjorden ligger Lyngenhalvøya med sine høye tinder. Et opprevet og vilt landskap med breer og stupbratte fjellsider.  I uminnelige tider har landskapet fascinert og utfordret mange. Lyngen kommune er for dem som søker utfordringer og for dem som søker ro og den mektige stillheten i naturen. Naturen har noe å by på både for liten og for stor. Den kan være skremmende eller mild alt etter årstid og vær. Man er opptatt av å bruke naturgavene uten å misbruke dem. Bruk og vern er viktige stikkord. Lyngen ønsker å stå for ren og uberørt natur. 

Her finner du mer informasjon om Lyngen kommune.

To glade damer på toppen av Elvevolldalen_Tine Marie Hagelin
Elvevolldalen i Storfjord er en nokså tilgjengelig dal som gir mye friluftsopplevelser for hver høydemeter. Det er tilrettelagt med gapahuk og bålplass langs starten stien, og oppe ved Nervatnet kan en nyte en formidabel utsikt. Foto: Tine Marie V Hagelin

Storfjord

I Storfjord er turmulighetene mange. Enten du trives best i skog og mark, på fjellet eller ved sjøen finnes det nok av turmål å velge mellom. Her er variert terreng, turveier og stier rundt om i hele kommunen. Naturen innbyr til stor variasjon enten du vil gå en fin ettermiddagstur, søndagstur eller ta en mer utfordrende topptur. Flere av løypene ender på flotte utkikkspunkter der du kan skue ut over kommunen. Langs noen av stiene finnes skilt med bilder og tekst om stedets flora, fauna og historie. Det er også muligheter å leie seg kajakk og ta en padletur på fjorden eller bruke sykkelen på noen av turstiene. Det er flere fine fiskeplasser langs fjorden som brukes mye.

Her kan du lese mer om Storfjord kommune. 

Folkefjellet Fløya er et yndet turmål for både lokale, nasjonale og internasjonale turfolk
I Tromsø kan man oppleve det urbane friluftslivet, da man er så heldig å ha nydelige friluftsområder rett utenfor byen. En tur oppe på Fløya kan varmt anbefales. Foto: Tine Marie V Hagelin

Tromsø

Tromsø kommune har friluftsområder av nasjonal og internasjonal standard.  Ingen by i Norge har en slik nærhet til storslagen natur som Ishavsbyen Tromsø. Det gir enorme muligheter for et variert friluftsliv, som fortsatt består av mye upløyd mark. Fra yttersida av Kvaløya med holmer, bratte fjell og sandstrender, til Tromsømarka med tilrettelagte stier med gapahuker og bålplasser, til fastlandet med Tromsdalen og utallige friluftsmuligheter innover fjellplatået. Her er det friluftsliv og naturopplevelser for en hver smak, alder og funksjonsnivå.

Her kan du lese mer om Tromsø kommune. 

Siste nyheter