Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hamna_skole _uteklasserom_V3

Skolenes uteklasserom

I skolenettverket Læring i friluft er et av målene å utarbeide hjelpemidler slik at det blir enkelt å bruke skolens uteområder i læringen. For hver skole skal det lages et kart som viser hvilke områder som er gode læringssteder.

Kartlegging av skolens uteklasserom

De fleste skolene har fantastiske muligheter til uteundervisning rett utenfor døra, men det kan hende at ikke alle kjenner til disse områdene. I kartleggingen beskrives kvalitetene til hvert område. Hva er det som gjør området spesielt godt egnet? Aktuelle faktorer kan være; naturtype, historikk, kulturell verdi, geologiske elementer, institusjon, bedrift, gårdsbruk, fiskeri, teknologiske installasjoner/anlegg osv. Det er også aktuelt å informere om hvilken årstid som området er best å bruke i, og hvilke aktiviteter som kan gjennomføres her. 

På disse sidene ligger kart over skolenes uteklasserom. Disse blir supplert etterhvert som de blir laget sammen med skolene.

Stedsbasert læring - arena for deling av undervisningsopplegg

På portalen Stedsbasert læring kan man registrere undervisningsopplegg knyttet til læringssteder i områdene rundt skolene. På enkel måte deler man opplegg og sprer gode ideer for undervisningsopplegg utendørs knyttet til undervisningsmålene i læreplanene. 

 

Skoler i Balsfjord kommune

Skoler i Karlsøy kommune

Skoler i Lyngen kommune

Skoler i Storfjord kommune

  • Skibotn skole

Skoler i Tromsø kommune

Siste nyheter