Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Uteklasserom

Sandnessund skole

Sandnessund skole er med i skolenettverket Læring i friluft, og som en del av nettverket har vi sammen med skolens personal tatt frem en oversikt over læringssteder i nærområdet til skolen, som kan benyttes i løpet av en skoledag.

Uteklasserom ved Sandnessund skole

Nedenfor ligger et interaktivt kart. Klikk på play-symbolet for å aktivere kartet. Deretter kan du zoome inn for å få frem flere detaljer. Klikk på et polygon, symbol eller linje for å få opp mer informasjon om de ulike områdene. Er det ting som mangler i kartet, ta kontakt med Ishavskysten friluftsråd.

I tillegg til det som vises på kartet, brukes også Slaktarhaugen og området mot Kjølen, samt Rødtinden, som et større turområde for fjellturer.

Bakgrunn

De aller fleste skoler har fantastiske muligheter til uteundervisning rett utenfor døra. Ved å utnytte mulighetene på en god måte, kan man høyne læringsutbytte og trivsel. Med hjelp av en kartlegging og registrering av områder for uteundervisning i skolens nærområder, kan personalet på skolen lettere få tilgang til og en forståelse for potentielle uteklasserom. Gjennom skolenettverket Læring i friluft (les mer her), får skolenes lærere tilegnet seg den kompetansen som trengs for å ta skolens uteklasserom i bruk.

Siste nyheter