Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Turtips i lomma

Storfjord - norske turkort

Bollmannsveien

Bollmannsstien/Russeveien

Bollmannsstien er en spennende sti som slynger seg oppetter Falsnesfjellet. Stien er et krigsminne, bygd av krigsfanger under andre verdenskrig som en del av Lyngenlinja. Langs stien er det satt ut seks skilt med opplysninger om krigsårene i Storfjord. På toppen er det en rekonstruert bunker som kan benyttes til kafferast og overnatting. Utsikten utover Lyngenfjorden er formidabel, og gjør at dette er en flott tur selv om du ikke når helt til toppen. Turen anbefales særlig når det er midnattssol.

Last ned turkort

 

Elvevoll-løypene

Elvevoll-løypene

Med utgangspunkt fra Elvevoll kan du gå fire ulike løyper, noe for enhver smak. Midt i mektige dallandskap i Elvevolldalen og Langdalen kommer hele familien enkelt opp i høyden. Ved Skáidi, mellom de to dalene, ligger en rasteplass med gapahuk. Hvis det finnes tid og lyst for en lengre og brattere tur, kan du gå en rundtur via postkassen på Borri (692 moh). Tar du deg helt opp til Stálloborri/Høgborri (1080 moh), er belønningen en fantastisk utsikt over Lyngsalpan. Alle fire turer har postkasser ved målet.

Last ned turkort

 

Lulledalen

Lulledalen skogssti

Lulledalen ligger i Lullefjellet naturreservat i Skibotndalen og hører til et av Norges mest nedbørfattige områder. Dalen er vakker, med rik flora og fauna. På en tur langs skogstien kan du se de ulike naturtypene som er vanlige her. Langs stien er det om lag 60 informasjonsplakater om planteliv, geologi, dyreliv og skogbruksaktiviteter. Området er rikt på orkideer, og er kjent for mariskoen som absolutt bør oppleves i blomst. Det er lagt til rette for kafferast mot slutten av løypa med bålplass og gapahuk.

Last ned turkort

 

Steindalsbreen

Steindalsbreen

Turen går i vakker natur, omringet av flotte fjell. Turen inn Steindalen og inn til Steindalsbreen er karakterisert som en geologisk godbit, hvor man kan finne isrand-trinn som dekker en tidsperiode på over 8000 år. Det er satt opp informasjonsskilt langs hele løypa, både om flora, fauna og lokale stedsnavn i området. I tillegg er det satt opp skilt som viser breens tilbaketrekning år for år. Stien går i variert og spennende terreng som passer de fleste. Det anbefales ikke å gå på breen om man ikke har erfaring med dette.

Last ned turkort

 

Skibotn-løypene turkort clip fra forside

Skibotn-løypene

Oppdag og utforsk Skibotn! Spennende juv, en mektig foss og fantastisk utsikt er stikkord for denne turen. Her kan du gå til fire trimpostkasser (Hengen, Sledo, Svarteberget og Várdovárri) og en toppturkasse (Ádjit). Turen er en rundløype langs merket sti. Juvet og fossen ved Hengen er verdt turen i seg selv. Det er også en fin opplevelse når Olderelva bryter ut over sine bredder i flomtida, og danner et slør av vann over hele fjellsiden ved Sledo. Toppturen til Ádjit går i terreng. God tur!

Last ned turkort

 

Tyskveiene i Stordalen

Tyskveiene i Stordalen

I Stordalen innerst i Signaldalen kan du gå langs de samme veiene og stiene som tyskerne bygde under andre verdenskrig. I tillegg finnes andre spor etter krigens dager, blant annet bunkersruiner. Godt synlig troner Bunkershaugen. Her finnes flere tyske bunkere. Er du heldig får du også med deg rhododendronplanten Lapprose med sine purpurrøde blomster. Signaldalen bygdelag har satt opp informasjonsskilt som forteller om aktiviteten i området under krigen. På turen får man en fantastisk utsikt innover mot Sverige og Finland.

Last ned turkort

Siste nyheter