Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kurs

IMG_0007

Kurs i orientering for lærere

I samarbeid med Norges Orienteringsforbund inviterer Ishavskysten friluftsråd til kurs for ansatte på skoler som er med i skolenettverket Læring i friluft. Kurset gir gode tips til aktiviteter som kan gjennomføres i nærhet av skolen og dens uteområde, og på skolens orienteringskart.

IMG_0764

Skolehagekurs del 2 - 20. februar 2020

Nye læreplaner - mer tverrfaglighet, mer praktisk retta undervisning og bærekraftig utvikling. Alle disse momentene i fagfornyelsen kan dekkes gjennom arbeid med skolehage. Derfor er det så flott at Holt læringstun og Ishavskysten friluftsråd samarbeider, og kan tilby skolehagekurs for skolene i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø som er med i Læring i friluft.

Læring på ski_110220_Toril Skoglund (13)

Full trøkk med læring på ski - 11. februar 2020

Storsteinnes skole har de aller beste forhold for uteskole, og perfekt arena for læring på ski. Det fikk de 20 deltakerne, på kurset som Ishavskysten friluftsråd og Midt-Troms friluftsråd arrangerte 11. februar, oppleve. Kursleder Tove Amundsen Fuglem fra Midt-Troms friluftsråd hadde et arsenal med aktiviteter som ble lagt i verktøykassa til lærerne som er med i skoleprosjektet Læring i friluft.

IMG_0158

Kurs i bygging av klatrejungel - 9. og 10. september 2019

Ishavskysten friluftsråd inviterte til kurs i bygging av klatrejungel i september 2019. Med oss som hjelpere og instruktører kom våre erfarne kollegaer fra Ryfylke friluftsråd, Hans Olav Sandvoll og Ole Tom Tufte. Kurset var rettet mot personer knyttet til skole/SFO, frivillige organisasjoner og andre som tilrettelegger for barn. 

IMG_0313

Kurs i utematematikk - 28. mai 2019

Matematikk kan virke veldig teoretisk og vanskelig for mange. Noen liker å si at alt er matematikk, og at hele verden består av matematiske fenomener. Hvis man da er på kant med faget, virker det hele uoverkomelig. Ved å gjøre oppgaver i naturen, kan man oppdage matematiske fenomener og det hele blir mer konkret. Naturen er en stor læringsarena, og gir mange muligheter for ny inngang til læring. 

IMG_6298

Kurs i snøforming - 27. mars 2019

Etter en snørik vinter var det godt å endelig få tatt i bruk snøformsettene som Lyngsalpan Vekst har laget til oss, og som skolene i nettverket har fått. Første kurs i Læring i friluft er dermed gjennomført, og det med stil! Et tyvetalls kreative lærere stilte opp på en stormfull dag, og viste at det er mange muligheter for gode læringssituasjoner ute.

Siste nyheter