Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kurs

Konkret måte å undervise om næringsnett på.

Skogkurs - 6. mai 2021

Fagfornyelsen stiller mange nye krav til undervisningen, og åpner opp for nye undervisningsmetoder. Noen av stikkordene er mer praktisk undervisning, tverrfaglighet og bærekraftig utvikling. På skogkurset fikk vi påfyll av teori og aktiviteter knyttet til skogen.

Tang og tarekurs_Toril Skoglund_310819 (23)

Kurs i spiselige ville vekster i fjæra - 16. juni 2021

Visste du at det er store ubrukte matressurser som ligger like utenfor stuedøra di og venter på deg? Ta for eksempel rødalgen søl, den er næringsrik og tåler tørking og lagring. Den har blitt sanket og spist av folk i lange tider, og verdsatt som en viktig marin ressurs. I Egil Skallagrimssons saga er søl omtalt, og middelalderske lovtekster fra Island er rettighetene til en fjære rik på søl fastlagt. 

Gina Uthus fra Besøksenter rovdyr viser fram foravtrykk av en husky og en ulv.

Rovdyrkurs - 28. april 2021

Et knippe med forventningsfulle lærere som er med i skolenettverket Læring i friluft møtte opp på Besøkssenter Rovdyr i Bardu for å være med på rovdyrkurs. Hensikten med kurset var å lære mer om hvordan man kan bruke rovdyr som tema i undervisningen, og bli kjent med senterets tilbud.

Deltakere på snøformingskurs

Kurs i snøforming - 23. mars 2021

I skolenettverket Læring i friluft ønsker vi å bevisstgjøre om hvilket flott medium snø er og hvilke muligheter man har for å bruke snøforming i ulike fag og kompetansemål. Skolene som er med i nettverket har derfor fått hvert sitt snøformingssett, og som hjelp i oppstarten tilbyr vi kurs i bruken av disse. Vi ønsker at elevene skal bli glad i snø og vinter, og få gode uteopplevelser om vinteren.

Velkommen på kurs!

Læring i vinterland - kurs 27. januar 2021

Skittenelv skole i Tromsø stilte sine flotte uteområder til disposisjon når Ishavskysten friluftsråd arrangerte kurset Læring i vinterland for skoler i nettverket Læring i friluft. Instruktør og uteskolelegende Helga Jørgensen Rudaa briljerte med sitt enorme pedagogiske repertoar, og gav deltakerne nye ideer og motivasjon til å fortsette sitt viktige arbeid med læring i friluft. 

Ren kyst 2020_Toril Skoglund (12)

Kurs i Ren kyst - marin forsøpling - 4. september 2020

Ishavskysten friluftsråd har vært så heldige å få støtte til å gjennomføre kurs og strandryddedager i forbindelse med prosjektet Ren kyst og marin forsøpling. Tilskuddet går til gjennomføring av en kursdag for lærere og til å gjennomføre ryddedager på skolene. Den 4. september ble kurset holdt i Rekvik i Skulsfjorden.

Orienteringskurs_Foto Toril Skoglund (12)

Kurs i orientering - 21. august 2020

Læreplanen for grunnskolen har konkrete kompetansemål som handler om kartforståelse og bruk av kart. Mange har dessverre opplevd mangelfull undervisning på dette feltet, og hovedårsaken tror vi kan være mangel på god opplæring og mangel på oppdaterte kart. Ishavskysten friluftsråd ønsket å gjøre noe med dette, og har nylig arrangerte kurs i orientering for lærere og fått støtte til å lage 10 nye skolegårdskart. 

IMG_0764

Skolehagekurs del 2 - 20. februar 2020

Nye læreplaner - mer tverrfaglighet, mer praktisk retta undervisning og bærekraftig utvikling. Alle disse momentene i fagfornyelsen kan dekkes gjennom arbeid med skolehage. Derfor er det så flott at Holt læringstun og Ishavskysten friluftsråd samarbeider, og kan tilby skolehagekurs for skolene i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø som er med i Læring i friluft.

Læring på ski_110220_Toril Skoglund (13)

Full trøkk med læring på ski - 11. februar 2020

Storsteinnes skole har de aller beste forhold for uteskole, og perfekt arena for læring på ski. Det fikk de 20 deltakerne, på kurset som Ishavskysten friluftsråd og Midt-Troms friluftsråd arrangerte 11. februar, oppleve. Kursleder Tove Amundsen Fuglem fra Midt-Troms friluftsråd hadde et arsenal med aktiviteter som ble lagt i verktøykassa til lærerne som er med i skoleprosjektet Læring i friluft.

IMG_0158

Kurs i bygging av klatrejungel - 9. og 10. september 2019

Ishavskysten friluftsråd inviterte til kurs i bygging av klatrejungel i september 2019. Med oss som hjelpere og instruktører kom våre erfarne kollegaer fra Ryfylke friluftsråd, Hans Olav Sandvoll og Ole Tom Tufte. Kurset var rettet mot personer knyttet til skole/SFO, frivillige organisasjoner og andre som tilrettelegger for barn. 

Siste nyheter