Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kurs

Utendørssvømming_Tine Marie V Hagelin (126)

Kurs i sikkerhet i, på og ved vann i naturen - 8. september 2021

Med stor suksess gjennomførte Ishavskysten friluftsråd og Institutt for lærerutdanning og pedagogikk (ILP), UiT Norges arktiske universitet det første kurset i utendørs svømme- og livredningsopplæring. Kurset ble arrangert med hovedformål å forebygge drukningsulykker. I tillegg bidrar kurset med økt kompetanse innen flere nye kompetansemål i fagfornyelsen som går på trygg ferdsel ved vann, selvberging og livberging i vann.

IMG_0138

Kurs om fugler og fuglemerking - 9.-10. september 2021

Ishavskysten friluftsråd og Midt-Troms friluftsråd har gleden av å invitere til kurs om fugler og fuglemerking. Kursledere er fugleveteranene Karl Birger Strann (seniorforsker) og Jann-Oskar Granheim (hobby-ornitolog) i Norsk ornitologisk forening.

IMG_0122

Kurs i bygging av klatrejungel - høsten 2021

Ishavskysten friluftsråd inviterer nok en gang til kurs i bygging av klatrejungel. Denne gang skal kurset være i det statlig sikrede friluftslivsområdet Sandørneset i Storfjord kommune. Kurset er rettet mot personer knyttet til skoler som er med i skolenettverket Læring i friluft, frivillige organisasjoner og andre som ønsker å tilrettelegge for barn. 

Høsting av strandarve

Kurs i spiselige ville vekster i fjæra - 16. juni 2021

Et titalls lærere tok seg tid midt i sommeravslutningen til å delta på kurs om ville spiselige vekster som vokser i fjæra. Kursleder Jenny Dølvik åpnet opp et nytt spiskammers for de nysgjerrige og engasjerte deltakerne.

Konkret måte å undervise om næringsnett på.

Skogkurs - 6. mai 2021

Fagfornyelsen stiller mange nye krav til undervisningen, og åpner opp for nye undervisningsmetoder. Noen av stikkordene er mer praktisk undervisning, tverrfaglighet og bærekraftig utvikling. På skogkurset fikk vi påfyll av teori og aktiviteter knyttet til skogen.

Gina Uthus fra Besøksenter rovdyr viser fram foravtrykk av en husky og en ulv.

Rovdyrkurs - 28. april 2021

Et knippe med forventningsfulle lærere som er med i skolenettverket Læring i friluft møtte opp på Besøkssenter Rovdyr i Bardu for å være med på rovdyrkurs. Hensikten med kurset var å lære mer om hvordan man kan bruke rovdyr som tema i undervisningen, og bli kjent med senterets tilbud.

Deltakere på snøformingskurs

Kurs i snøforming - 23. mars 2021

I skolenettverket Læring i friluft ønsker vi å bevisstgjøre om hvilket flott medium snø er og hvilke muligheter man har for å bruke snøforming i ulike fag og kompetansemål. Skolene som er med i nettverket har derfor fått hvert sitt snøformingssett, og som hjelp i oppstarten tilbyr vi kurs i bruken av disse. Vi ønsker at elevene skal bli glad i snø og vinter, og få gode uteopplevelser om vinteren.

Velkommen på kurs!

Læring i vinterland - kurs 27. januar 2021

Skittenelv skole i Tromsø stilte sine flotte uteområder til disposisjon når Ishavskysten friluftsråd arrangerte kurset Læring i vinterland for skoler i nettverket Læring i friluft. Instruktør og uteskolelegende Helga Jørgensen Rudaa briljerte med sitt enorme pedagogiske repertoar, og gav deltakerne nye ideer og motivasjon til å fortsette sitt viktige arbeid med læring i friluft. 

Ren kyst 2020_Toril Skoglund (12)

Kurs i Ren kyst - marin forsøpling - 4. september 2020

Ishavskysten friluftsråd har vært så heldige å få støtte til å gjennomføre kurs og strandryddedager i forbindelse med prosjektet Ren kyst og marin forsøpling. Tilskuddet går til gjennomføring av en kursdag for lærere og til å gjennomføre ryddedager på skolene. Den 4. september ble kurset holdt i Rekvik i Skulsfjorden.

Orienteringskurs_Foto Toril Skoglund (12)

Kurs i orientering - 21. august 2020

Læreplanen for grunnskolen har konkrete kompetansemål som handler om kartforståelse og bruk av kart. Mange har dessverre opplevd mangelfull undervisning på dette feltet, og hovedårsaken tror vi kan være mangel på god opplæring og mangel på oppdaterte kart. Ishavskysten friluftsråd ønsket å gjøre noe med dette, og har nylig arrangerte kurs i orientering for lærere og fått støtte til å lage 10 nye skolegårdskart. 

Siste nyheter