Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kurs

Velkommen på kurs!

Læring i vinterland - kurs 27. januar

Skittenelv skole i Tromsø stilte sine flotte uteområder til disposisjon når Ishavskysten friluftsråd arrangerte kurset Læring i vinterland for skoler i nettverket Læring i friluft. Instruktør og uteskolelegende Helga Jørgensen Rudaa briljerte med sitt enorme pedagogiske repertoar, og gav deltakerne nye ideer og motivasjon til å fortsette sitt viktige arbeid med læring i friluft. 

Ren kyst 2020_Toril Skoglund (12)

Kurs i Ren kyst - marin forsøpling - 4. september 2020

Ishavskysten friluftsråd har vært så heldige å få støtte til å gjennomføre kurs og strandryddedager i forbindelse med prosjektet Ren kyst og marin forsøpling. Tilskuddet går til gjennomføring av en kursdag for lærere og til å gjennomføre ryddedager på skolene. Den 4. september ble kurset holdt i Rekvik i Skulsfjorden.

Orienteringskurs_Foto Toril Skoglund (12)

Kurs i orientering - 21. august 2020

Læreplanen for grunnskolen har konkrete kompetansemål som handler om kartforståelse og bruk av kart. Mange har dessverre opplevd mangelfull undervisning på dette feltet, og hovedårsaken tror vi kan være mangel på god opplæring og mangel på oppdaterte kart. Ishavskysten friluftsråd ønsket å gjøre noe med dette, og har nylig arrangerte kurs i orientering for lærere og fått støtte til å lage 10 nye skolegårdskart. 

IMG_0764

Skolehagekurs del 2 - 20. februar 2020

Nye læreplaner - mer tverrfaglighet, mer praktisk retta undervisning og bærekraftig utvikling. Alle disse momentene i fagfornyelsen kan dekkes gjennom arbeid med skolehage. Derfor er det så flott at Holt læringstun og Ishavskysten friluftsråd samarbeider, og kan tilby skolehagekurs for skolene i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø som er med i Læring i friluft.

Læring på ski_110220_Toril Skoglund (13)

Full trøkk med læring på ski - 11. februar 2020

Storsteinnes skole har de aller beste forhold for uteskole, og perfekt arena for læring på ski. Det fikk de 20 deltakerne, på kurset som Ishavskysten friluftsråd og Midt-Troms friluftsråd arrangerte 11. februar, oppleve. Kursleder Tove Amundsen Fuglem fra Midt-Troms friluftsråd hadde et arsenal med aktiviteter som ble lagt i verktøykassa til lærerne som er med i skoleprosjektet Læring i friluft.

IMG_0158

Kurs i bygging av klatrejungel - 9. og 10. september 2019

Ishavskysten friluftsråd inviterte til kurs i bygging av klatrejungel i september 2019. Med oss som hjelpere og instruktører kom våre erfarne kollegaer fra Ryfylke friluftsråd, Hans Olav Sandvoll og Ole Tom Tufte. Kurset var rettet mot personer knyttet til skole/SFO, frivillige organisasjoner og andre som tilrettelegger for barn. 

IMG_0313

Kurs i utematematikk - 28. mai 2019

Matematikk kan virke veldig teoretisk og vanskelig for mange. Noen liker å si at alt er matematikk, og at hele verden består av matematiske fenomener. Hvis man da er på kant med faget, virker det hele uoverkomelig. Ved å gjøre oppgaver i naturen, kan man oppdage matematiske fenomener og det hele blir mer konkret. Naturen er en stor læringsarena, og gir mange muligheter for ny inngang til læring. 

IMG_6298

Kurs i snøforming - 27. mars 2019

Etter en snørik vinter var det godt å endelig få tatt i bruk snøformsettene som Lyngsalpan Vekst har laget til oss, og som skolene i nettverket har fått. Første kurs i Læring i friluft er dermed gjennomført, og det med stil! Et tyvetalls kreative lærere stilte opp på en stormfull dag, og viste at det er mange muligheter for gode læringssituasjoner ute.

Siste nyheter