Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kurs

IMG_6580

Kurs i kreativ skogskriving - 5. september 2024

Hvordan kan vi bruke sansene våre i møte med naturen, og å vekke en skrivegnist? Bli med å utfordre den kreative delen av deg gjennom en forløsende skriveprosess ledet av forfatter Linn-Karin Elvestad.

Metall brenner__Tine Marie V Hagelin

Kurs i utekjemi - 2. mai 2024

Kjemi er noe du ikke kommer deg unna - hvor mye du enn måtte prøve. Kjemi finnes nemlig overalt! Kjemi er vitenskapen om oppbygningen av atomer og molekyler, deres egenskaper, sammensetning og reaksjoner. Da skulle det bare mangle at vi har kurs om utekjemi i læring i friluft. 

IMG_2742

Kurs i vinterorientering på fjellet - 9. april 2024

Skal du på vintertur med skoleklassen din og har behov for å bli litt tryggere i å ta deg fram i vinterfjellet i tilfelle uværet skulle komme? For å bli god i kart og kompass er det én ting som gjelder: Du må ut og øve! 

IMG_1700

Trygg i vann - kurs i utesvømming og livredning - 30. oktober 2023

Ingrid Frenning og Linda Johansen fra universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet formidler livsviktig kunnskap 30. oktober 2023 i fjæra ved Balsfjord Fjordmuseum/våtmarkssenter. Kurset arrangeres i samarbeid med Midt-Troms friluftsråd.

IMG_1720

Kurs i spiselige ville vekster - 13. juni 2023

Samisk tradisjon og matplanter sto på programmet når Læring i friluft hadde kurs i Lakselvbukt her om dagen. Botaniker Andy Sortland fra nordnorsk botanisk forening og Niklas Labba fra Gáisi dro opp historiske linjer når det gjelder høsting av ville vekster i det tradisjonelle nord-norske kostholdet. Lakselvbukt skole og barnehage stilte med lokaler for kurset, som hadde deltakere fra Lyngen, Balsfjord og Tromsø.

IMG_1700

Trygg i vann - kurs i utesvømming og livberging - 4. mai 2023

Det viktigste kurset du som lærer kan ta - utesvømming og livredning! Lærere ble Trygg i vann på Sandørneset 4. mai. Stadig flere lærere forbedrer kompetansen sin på utesvømming og livredning i takt med blant annet læreplankravene i kroppsøving. Andre fordi de ønsker å ta med elevene i ved og på vann i andre fag. 

Se på måser

Kurs om fugler i nærnaturen - 20. april 2023

Måsene i nærmiljøet skaper både glede og forargelse. Krykkjas inntog i byer og tettbygde strøk har ført til en opphetet konflikt. Hvorfor kommer sjøfuglene til tettbygde strøk, og kan vi gjøre noen tiltak som demper konflikten? Læring i friluft tok opp dette tema på kurs for lærere. På kurset ble vi mer kjent med måsene i nærmiljøet og hvordan vi kan bli en bedre nabo til fuglene. 

20230321_164005

Kurs i vinterfriluftsliv - 21.-22. mars 2023

Det er vinter, det er sol, og snøen ligger som et tykt teppe utover landskapet. Du har lyst til å ta elevene med ut på en uforglemnmelig skitur, men hvor skal du gå? Hvor er det trygt å gå? På radioen snakket de om faregrad 3 - betydelig snøskredfare. Er det trygt å gå på Finnheia? Eller skal vi bare holde oss inne, for sikkerhets skyld?

Matlaging, fellesskap og inkludering.

Kurs i utemat på bål - 2. november 2022

Å lage mat ute på bål eller primus er verdifullt på mange måter. Det er både sosialt, lærerikt og kan også være svært så godt. Ishavskysten friluftsråd og 4H Troms inviterte skoler i LIF-nettverket på kurs 2. november på Drømmeplassen på Malangshalvøya. Her fikk kursdeltakerne tips om matretter - noe annet enn pølse av pensjonert Skjelnanlærer Helga Jørgensen Rudaa.

 

Siste nyheter