Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Undervisningsmateriell

LIF samling Skogsfjordvatnet og Hansnes_Toril Skoglund sept 2019 (27)

Kilder til uteundervisning og uteaktiviteter

Uteskole er kommet for å bli, og det er det mange som har skjønt. Det finnes utallige organisasjoner, friluftsråd, høyskoler og andre institusjoner som har laget gode undervisningsopplegg for uteskole og uteaktivitet. Ishavskysten friluftsråd har prøv å samle noen av disse. Gi oss gjerne innspill om det er noen vi burde ha med på lista.  

IMG_0007

Nå blir det orienteringskart til skolene

Ishavskysten friluftsråd har fått tilskudd fra Troms og Finnmark fylkeskommune og Tromsø kommune til å lage skolekart for ti skoler. Alle skolene som får nytt skolekart er med i skolenettverket Læring i friluft. Orientering med kart og kompass gir mye fysisk aktivitet, mestringsfølelse og naturopplevelse. Det er et ypperlig hjelpemiddel i skolesammenheng både for å jobbe med samarbeid og i individuell læring. 

 

Sandøya_Tine M Hagelin (29)

Undervisningsidèer

Friluftsrådene i Norge har i en årrekke vært opptatt av uteundervisningen i skole, barnehage og SFO, og har derfor samlet undervisningsideer til inspirasjon til uteaktiviteter i alle fag i all slags vær, til alle årstider og i ulike landskap. 

 

Sand skole_liten_Tine Marie Hagelin

Idehefte "Fysisk aktivitet i undervisningen"

Ideheftet «Fysisk aktivitet i undervisningen» ble lansert på skoleseminaret Ishavskysten friluftsråd arrangerte 24. april 2014 på Hella. Ideheftet viser 22 ulike metoder på enkle undervisningsopplegg som kan brukes ute i det fri, og som samtidig gir elevene fysisk aktivitet. Vi håper ideheftet vil inspirere og engasjere lærere til å integrere fysisk aktivitet i skolehverdagen. 

Siste nyheter