Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nettverkssamlinger

null

Nettverkssamling - Læring i friluft 23. februar 2023

Et tyvetalls lærere fra 14 skoler i nettverket fant veien til Ramfjorden denne stormfulle vinterdagen. De som kom, fikk full uttelling med både teori og praktiske øvelser. Det finnes ikke dårlig vær, når man har aktiviteter å gjøre ute.

IMG_1776

Nettverkssamling - Læring i friluft - 28.-29. september 2022

Ishavskysten friluftsråd og Midt-Troms friluftsråd arrangerte 28.-29. september felles samling for skolenettverkene Læring i friluft på Skibotn feltstasjon. Tema for samlingen var bærekraftig utvikling, og hvordan man kan jobbe med det i skolen. Karin Stoll og Mette Gårdvik fra Nord universitet campus Nesna var glimrende forelesere, instruktører og inspiratorer. De har flere års erfaring med utdanning for bærekraftig utvikling (UBU).

Kanelsnurrbrøk

Nettverkssamling - Læring i friluft - 10. mai 2022

På verdens aktivitetsdag ble den 10. nettverkssamlingen i skolenettverket Læring i friluft, etablert i 2018, arrangert. Slettaelva skole i Tromsø stilte gladelig sin skole og uteområder til disposisjon for samlingen. Skolens uteområder ligger sørøstvendt til, og innbyr til varierte leke- og uteaktiviteter både sommer og vinter. 

Gode samtaler rundt bordet.

Nettverkssamling - Læring i friluft 8. februar

Ishavskysten friluftsråd har siden 2018 drevet skolenettverket Læring i friluft, for skolene i kommunene Tromsø, Balsfjord, Karlsøy, Lyngen og Storfjord. Da vi startet opp var det 16 skoler som meldte seg på, og hvert år har det kommet nye skoler til. Nå teller vi 27 skoler i nettverket.

Fellesbilde

Nettverkssamling - Læring i friluft 11. november 2021

Det var som alltid engasjerte lærere som deltok på nettverkssamlingen i Læring i friluft, 11. november 2021. Denne gang ble samlingen arrangert på Bardufoss av Midt-Troms friluftsråd og Ishavskysten friluftråd i fellesskap. Med gode smitteverntiltak og litt utetid, lot det seg gjøre å ha samling om viktige tema som mobbing og planlegging av uteskole for hele året.

LIF samling Skogsfjordvatnet og Hansnes_Toril Skoglund sept 2019 (2)

Nettverkssamling - Læring i friluft 13. april 2021

Ishavskysten friluftsråd og Midt-Troms friluftsråd arrangerte 13. april felles nettverkswebinar for skolene i nettverkene Læring i friluft. Med på webinaret var førsteamanuensis Tove Anita Fiskum fra Nord Universitet, Levanger. Hun har mange års erfaring med uteskole innen forskning og undervisning. På webinaret var målet å bli mer bevisst på Hvordan få til uteskole med kvalitet i den norske skole i dag?

IMG_3052

Seminar Klasserommet utenfor med Arne N. Jordet

Ishavskysten friluftsråd hadde samling med skolenettverket Læring i friluft 15. september. Med på seminaret var Arne N. Jordet som holdt foredrag om samspillet mellom læringsaktiviteter i og utenfor klasserommet, og kom med nyttige innspill til lærerne som ønsker å jobbe med uteskole og et utvidet læringsrom.

LIF samling Skogsfjordvatnet og Hansnes_Toril Skoglund sept 2019 (27)

Kilder til uteundervisning og uteaktivitet

Uteskole er kommet for å bli, og det er det mange som har skjønt. Det finnes utallige organisasjoner, friluftsråd, høyskoler og andre institusjoner som har laget gode undervisningsopplegg for uteskole og uteaktivitet. Ishavskysten friluftsråd har prøv å samle noen av disse. Gi oss gjerne innspill om det er noen vi burde ha med på lista.  

IMG_0814

Sterke nynorske verb i fart, skolekart og uteskoledidaktikk – februar 2020

I et godt vintervær kom 25 lærere til Eidebakken skole for å delta på skolenettverkssamlingen. Dette var samling nr 5 i rekken siden oppstart i 2018. Til sammen er det 21 skoler som er med i nettverket, og på denne samlingen møtte 15 av disse opp. Det er plass til flere skoler om det er noen som ønsker å bli med.

LIF samling Skogsfjordvatnet og Hansnes_Toril Skoglund sept 2019 (27)

Kano, kart, uteklasserom og stedsbasert læring - september 2019

Skogsfjordvatnet grendehus og Hansnes skole var stedet for høstens skolenettverks-samling i Læring i friluft 25.-26. september. Til tross for overlapping med oppstart på (for mange) årets viktigste friluftslivsbegivenhet -elgjakta, møtte et tyvetalls engasjerte lærere opp. Disse representerte 13 skoler i friluftsrådets kommuner.

Siste nyheter