Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kanelsnurrbrøk

Kanelsnurrbrøk

Nettverkssamling - Læring i friluft - 10. mai 2022

På verdens aktivitetsdag ble den 10. nettverkssamlingen i skolenettverket Læring i friluft, etablert i 2018, arrangert. Slettaelva skole i Tromsø stilte gladelig sin skole og uteområder til disposisjon for samlingen. Skolens uteområder ligger sørøstvendt til, og innbyr til varierte leke- og uteaktiviteter både sommer og vinter. 

Salettaelva skoles rektor, Ann-Sissel Westgård, åpnet samlingen med å presentere skolens satsingsområder, som er: aktiv læring - inne og ute, økt bruk av nærmiljøet, utforsking og nysgjerrighet og læring i friluft. Med disse satsingsområdene som styringsmål vil uten tvil styrke og oppmuntre lærerne på skolen til å drive med uteskole og undervisning i skolens nærområder, i tillegg vil det bli mindre tilfeldig hvilke elever som får lov til å ha læring i friluft.

På samlingen fikk vi en fin omvisning av de flotte og mange uteromsnisjene som finnes på skolen, blant annet «Lilleskogen» og bålplassen, pumtrackbane, paradiser og andre leker malt på asfalten, bane for ballspill, byens lengste akebakke, elver og småskog med utmerket god egnethet for flere typer aktiviteter. I lunsjen gikk vi til skolens gapahuk 5-600 meter fra skolen, hvor lunsjen ble tilberedt og spist. Ulike kokemuligheter ble testet, både primuser og bål. Maten som ble tilberedt var inspirert av oppskrifter hentet fra turmat.no.

Tilbake på inne-klasserommet fikk vi informasjon om prosjektet Vårt hav som Naturvernforbundet i Troms og Finnmark driver via Teams. Se presentasjonen her. De skoler som er interessert kan kostnadsfritt få en ryddedag av forbundet. Formålet er å skape bevissthet rundt marin forsøpling og plastforbruk, og en slik dag innebærer et foredrag og selve strandryddingen. Skoler som er interesserte kan ta direkte kontakt med Ellen S. Mikkelsen eller Christina Koch i Naturvernforbundet.

Det var satt av ei god arbeidsøkt til jobbing med skolenes handlingsplaner for læring i friluft, og for å utveksle ideer og erfaringer. Praten gikk lystig mellom de ulike skolene, og nytten av å snakke sammen var åpenbar. Deling av undervisningsaktiviteter ble gjort, og det er tydelig å merke at det foreligger mye uteskole-kompetanse i nettverket. Synd for de skolene som ikke kunne delta denne gangen, og vi håper at immunforsvaret bygges opp til høsten, og neste samling. Den skal være 28.-29. september på feltstasjonen i Skibotn. 

Leksa til neste samling er å involvere skolen sin i arbeidet med Handlingsplanen for læring i friluft, om den framstår som egen plan eller flettes inn skolens eksisterende planverk.

Invitasjon og program kan leses her.

Bilder

Ellen
Alle er involvert i tilretteleggingen av måltidet
Gapahuken
Alle i sving
Hege kanelsnurr
Kanelsnurr av pizzadeig
Ingebjørg og Tom
Samarbeid
Kanelsnurr ikke svidd
Tålmodighet
Omvisning
Omvisning på Slettaelva skole
snart mat
Snart mat
Steiking kanelsnurr - svidd
Ikke fult så mye tålmodighet
Tom steiker
Bålmat på gang
IMG_0678

Siste nyheter