Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ingressbilde til friluftsliv på nett

Friluftsliv på nettet

På nett finnes det et mylder av fantastisk inspirasjon til mer friluftsliv. Nedenfor finner du flere lenker for å få mer ut av din utetid.

Savner du noe her? Ta kontakt med oss på post@ishavskysten.no

FRILUFTSKART

telltur

TellTur 

Friluftsrådenes egen friluftskartløsning. Bruk TellTur for å få inspirasjon til nye turområder, eller ta del av din kommunes lokale turkonkurranse (postkassetrim) og logg turen din på TellTur.  Alle turkonkurranser i Ishavskysten sine fem kommuner finner du mer informasjon om på denne siden

norgeskart app liten

TellTur kan også lastes ned som app til din mobiltelefon. Søk etter "Norgeskart friluftsliv" i Play Butikk (Android) eller App Store (iOS). Derfra kan du kjøpe premium-abonnement for å få tilgang til TellTur-turene. Ved hjelp av appen kan du sjekke inn fra mobiltelefonen når du har ankommet turmålet eller senere når du er innenfor dekning igjen (innen 24 timer). Appen sjekker at du har vært innen 50 meter fra turmålet før den lar deg sjekke inn. Les mer om appen her.

 

ut

Ut.no

Ut.no hjelper deg med informasjon og planlegging av din neste tur. Her finnes turforslag, hytter, merkede ruter, turkart og muligheten å sette sammen din egen turplan. Friluftssiden Godtur.no skal etterhvert legges ned og innlemmes i den nye fellessatsningen ut.no.

 

Skisporet.no

Hold deg oppdatert på nypreparerte løyper der du bor med hjelp av Skisporet.no.

 

 

FRILUFTSKONKURRANSER

Ut og Plukk logo

Utogplukk.no

For alle bærplukkere og strandryddere i nord. Registrer din fangst på utogplukk, se statistikk og konkurrer med deg selv fra år til år, med naboen, med andre kommuner eller de andre fylkene i nord. Hvert år får du mulighet å bestille et krus med bærmotiv, malt av kunstner Anfinn Myrvang. Les mer på friluftsrådets side om konkurransen, eller gå rett inn på utogplukk.no og registrer deg.

 

Telltur

Friluftsrådenes side for postkassetrim. Les mer ovenfor, under Friluftskart.

 

Ti på topp - Tromsø

Populær postkassetrimkonkurranse i Tromsø. Arrangeres av Bedriftsidretten.

 

 

FRILUFTSBESKRIVELSER

Kugo.no

Svært mange turbeskrivelser fra toppturer i Troms, og noen fra Nordland og Finnmark.

 

Turliv på yttersia

Turbeskrivelser for alle, men spesielt de som liker å ta seg fram med kajakk, seilbåt, motorbåt eller robåt.

 

 

VIKTIGE FRILUFTSOMRÅDER

Naturbase med friluftskartlegginga

Kartlegging og verdsetting av friluftslivsområder er et nasjonalt prosjekt med det formål å identifisere viktige arealer for friluftsliv i hver kommune i Norge. Les mer om prosjektet her. Slik får du fram friluftskartlegginga i kartet: Zoom inn på din kommune. Velg kartlag gjennom å trykke på "Vis kartlagsliste" oppe til venstre. Huk av "kartlagte friluftsområder". Utvid fanen for å velge om kartet skal vise verdi eller områdetype. For å få opp mer innformasjon om friluftsområdene, klikk på "Identifiser" og på kartet. Faktaarket kommer opp om du klikker på friluftsområdets navn, og deretter "Faktaark".

 

 

FRILUFTSORGANISASJONER

DNT_Logo_liten

DNT.no

Den Norske Turistforening, eller kort og godt Turlaget, er et selvsagt valg for både nybegynnere og erfarne som ønsker å bli med andre på tur, eller nytte seg av de flotte fordelene som kommer med et medlemskap i turlaget. I våre kommuner finnes Troms turlag og Balsfjord og omegn turlag. I tillegg det andre grupper som Barnas turlag i Tromsø, Karlsøy og Balsfjord, Fjellsportgruppa, Veterangruppa og merkeutvalget. Se denne siden for alle lokallag og turgrupper.

 

NJFF logo

Norges jeger- og fiskeforbund (NJFF)

Er du interessert i jakt og fiske er JFF noe for deg. Lokallag finnes i Tromsø, Karlsøy og Lyngen. Se sider til alle lokallag i Troms her.

 

nof_logo

Norsk ornitologisk forening (NOF)

Et selvsagt valg for alle fugleinteresserte i Norge. Arrangerer turer og foredrag. Bli med i lokallaget i Troms.

Norsk botanisk forening logo

Norsk botanisk forening

For våre planteinteresserte friluftsvenner. Å gå på tur samtidig som man lærer seg mer om plantelivet åpner opp en helt ny verden. Bli med i lokallaget Nordnorsk botanisk forening, som arrangerer turer.

Tromsø soppforening logo

Tromsø soppforening

Gi høsten mer mening og bli med i Tromsø soppforening. Arrangerer foredrag, turer og soppkontroller.

Tromsø klatreklubb

For deg som liker det bratt, både i Tromsø og omegn.

 

 

KOMMUNUNES FRILUFTSINFORMASJON

Siste nyheter