Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Turtips i lomma

Karlsøy - norske turkort

Blåfjell_Karlsøy

Blåfjell, Ringvassøya

Dette er en barnevennlig og lett tur for hele familien. Fjellet ligger mellom bygdene Grunnfjord, Hansnes og Dåfjord, og er et populært friluftsområde året rundt. Løypa er en flott kveldstur sommerstid med fine rasteplasser underveis. Hessfjord sameie har reist en gapahuk omlag halvveis opp, hvor det finnes bålved, bålpanne mm. Allerede på veien opp får man en nydelig utsikt mot Langsundet, Vannøya, Karlsøya og Reinøya. Fra varden på toppen kan man se store deler av Karlsøy kommune. God tur!

Last ned turkort

 

Haugland gård

Haugland gård, Hersøya

Haugland gård på Hersøya er et statlig sikret friluftsområde og ligger idyllisk til i Vargsundet. Øya er en del av Nordkvaløya - Rebbenesøya landskapsvernområde. Hersøya er et yndet friluftsområde med et rikt plante- og fugleliv. Haugland gård er det første stedet Jan Baalsrud søkte tilflukt på sin harde ferd til Sverige i 1943. I dag er huset totalrenovert og du kan overnatte her for en rimelig penge via Karlsøy Jeger- og fiskerforening. Hersøya er det perfekte turmål for en helgetur med familien! 

Last ned turkort

 

Indianeren

Indianeren og Torstinden, Vannøya

Indianeren er en meget fin og lett topptur nordvest på Vannøya. Stien starter på høyresiden av veien ca. 5 km fra krysset mot Burøysund. Her har du utsikt over Kåja med fyret, aller nærmest, og Helgøya og Nord-Kvaløya lengre ut i havet mot vest. Stien er godt merket helt fra starten. Etter en knapp kilometer (ca. 25 minutter) kommer du til Indianeren. Dette er en fin rasteplass med benker, bord, bålplass, og kreative figurer satt opp av en lokal kunstner. Fortsetter du videre på stien kommer du til Torstinden.

Last ned turkort

 

Nattmålstuva Nonshaugen Litletind

Nattmålstuva, Nonshaugen og Lilletind, Ringvassøya

På Gamnes på Ringvassøya er det tre fine turer som passer for barnefamilier og som kveldstur/søndagstur. Herfra går det merket sti til: Nattmålstuva (333 moh, grønn), Nonshaugen (342 moh, grønn) og Lilletind (608 moh, blå). Turene starter på samme grusvei, som går over til sti oppover langs bekken til like over skoggrensen, og herfra til de tre toppene i lettgått terreng. Her kan man nyte en fantastisk utsikt mot Vannøya, og utover hele Langsundet med Reinøya, mens Soltindan ligger majestetisk i bakgrunnen.

Last ned turkort

 

Storheia Karlsøy

Storheia, Ringvassøya

Storheia er en familievennlig topp i fint, slakt terreng ovenfor kommunesenteret Hansnes på Ringvassøya. Området er del av et høydedrag mellom Hansnes og Grunnfjorden, og like før toppen av Storheia er det satt opp en gapahuk til felles benyttelse. Gapahuken er et fint turmål for de som vil nyte en pause i naturen med god utsikt til havet og øyene rundt. Her får man mye utsikt fra bare 306 moh. Med berg, skog, myr og koller er områdene rundt Storheia godt egnet for barn som vil utforske naturen.

Last ned turkort

 

Stortinden Reinøya

Stortinden, Reinøya

Går du opp til Stortinden på Reinøya, får du en fantastisk utsikt fra toppen. Fra fergekaia i Reinskar går man raskt i gang med høydemetrene. Det er jevn stigning hele veien og det går kort tid før utsikten gir betaling for vandringen. På toppen av Stortinden har du 568 høydemetre bak deg og du kan nyte en flott utsikt over Reinøyas fjell og daler. I sørvestlig retning ruver Ringvassøya med sine mektige fjell, bla. kommunens høyeste fjell, Soltindan. I nordlig retning ser du mot Vannøya og Vanntinden.

Last ned turkort

 

Siste nyheter