Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Turtips i lomma

Balsfjord - norske turkort

Fugltinden

Fugltinden

Nordøst for Storsteinnes ligger den majestetiske Fugltinden. Fjellet hviler fredfullt der Balsfjord svinger seg rundt i en stor bue i nord og øst. På vestsiden ligger Malangen med sin fjordarm Nordfjord og gir følelsen av at det er hav på nesten alle kanter. Utsikten er langstrakt i alle retninger. En midtnattsoltur til Fugltinden kan virkelig anbefales. Turen opp er forholdsvis lang, og byr på mye variert terreng underveis. Blant annet passerer man flere fine små fjellvann på veien, og utsikten fra toppen er spektakulær. 

Last ned turkort

 

Juksavatnet

Tur rundt Juksavatnet

Juksavatnet er et idyllisk og familievennlig friluftsområde i Balsfjord kommune. Området byr på kulturhistorie, muligheter for småturer rundt det idylliske vatnet og for lengere turer inn mot Andorvatnet. Det er gode muligheter for fiske, småviltjakt og bærplukking. Ved vannet finnes en godt tilrettelagt bålplass, med tilhørende flytebrygge og toalett. Fra E6 tar man av mot Strupen, og videre innover til bommen ved Juksavatnet. Turveien langs sørsiden av Juksavatnet er tilrettelagt for rullestol. God tur! 

Last ned turkort

 

Skredtind

Skredtind via Skogsbua

Lyst på en topptur med spektakulær utsikt? På Indre Malangseidet er det skiltet en vakker tur til Skredtinden via Skogsbua. Turen har mye å by på, med fine bekker og små fosser på skogsveien til Skogsbua. Videre sniker stien seg ned til fjæra før det venter en god lang stigning opp Skredtinden. På turen opp belønnes hver høydemeter med stadig bedre utsikt. Når toppen av Skredtinden er nådd, er 770 høydemeter tilbakelagt. Fra toppen er det et vakkert skue utover Balsfjorden og omkringliggende fjell i alle retninger. 

Last ned turkort

 

Holmevassfjellet

Holmevassfjellet

Holmevassfjellet (505 moh) er en familievennlig tur i lettgått og oversiktlig terreng. Fjellet ligger i "framskutt" posisjon mot Balsfjordens østside og har en nydelig utsikt over mye av fjordlandskapet. Majestetiske Piggtinden er godt synlig under hele turen. Stien er godt merket av Balsfjord Turlag og er med i Ti på topp. Holmevassfjellet ligger i et frodig område med et rikt planteliv på kalkrik begrunn. Det er mye smårøye i Holmevatnet, og på østenden av vannet er det en fin rasteplass. Det er postkasse på toppen.

Last ned turkort

 

Lavangstinden

Lavangstinden

Lavangstiden er en lettgått topptur som gir mye variert natur og fenomenal utsikt. Tinden troner som en massiv vegg på sørenden av Lavangsdalen og langs hele turen er det nydelig utsikt til store deler av Balsfjorden og Lyngsalpene. Stien er godt merket av Balsfjord Turlag med røde merker og synlig sti. Er du heldig, så hilser tusenvis av blomstrende orkideer deg velkommen i starten av stien. På toppen er det en trimpostkasse og mange fine rasteplasser med 360 graders utsikt. God tur!

Last ned turkort

Siste nyheter