Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hersøya 1_Tine Marie Hagelin (3 of 3)

Åpningsfest på Haugland gård, Hersøya den 20. juni

Dato: 20. juni 2014

Velkommen på åpningen av Haugland gård på Hersøya!

Bli med på ordførertur i Karlsøy_Tine M Hagelin

Med iherdig innsats og utallige arbeidstimer er Haugland gård på vakre Hersøya satt i stand av Karlsøy Jeger- og Fiskerforening (KJFF). Huset er totalrenovert, fått innlagt vann og toalett, sengeplasser og grillplass. Troms fylkeskommune har vært en god samarbeidspart i mange år og tildelt kommunen og KJFF viktige tilskuddsmidler slik at Haugland gård har fått et velfortjent løft slik at huset nå kan leies ut til besøkende.

-Karlsøy kommune, Karlsøy Jeger- og Fiskerforening og Ishavskysten friluftsråd inviterer til åpningsfest fredag 20. juni på Haugland gård. Vi ønsker alle velkommen til å være med å feire at huset nå står klar for å ta imot sine første sommergjester, sier ordfører Hanny Ditlefsen.

-Takket være imponerende innsats fra aktive medlemmer i Karlsøy Jeger- og Fiskerforening har innbyggerne i kommunen fått et spennende friluftstilbud som egner seg godt for mange. Det ligger et stort potensiale i Hersøya og Haugland gård, og det at det nå er gjort tilgjengelig i form av overnattingsmuligheter gir enda flere muligheten til å oppleve vår vakre kystnatur. Det ønsker vi å feire og håper mange har lyst til å bli med oss ut på Hersøya den 20. juni, sier daglig leder i Ishavskysten friluftsråd, Tine Marie Hagelin.

 

Program_Hersøya.JPG

Hersøya bilder_Tine Marie Hagelin (2 of 3)

Årets ordførertur går til Haugland gård

Ordfører Hanny Ditlefsen benytter også anledningen til å ønske velkommen til årets ordførertur som går samme dagen til Hersøya. Ordføreren vil ankomme Hersøya sammen med Kystvakta den dagen og ønske velkommen til både åpningen av Haugland gård og årets ordførertur.

Hersøya- en naturperle sikret for friluftsliv

Hersøya ligger idyllisk til i Vargsundet og er en del av Rebbenesøy Nordkvaløya landskapsvernområde. På øya ligger Haugland gård, som er et statlig sikret friluftsområde, med overnattingsmuligheter og god ankringsplass. Øya er et yndet friluftsområde, med et rikt plante- og dyreliv. 

-Hersøya og Haugland gård er et naturområde som kan tilby noe for enhver smak. Her kan du telte, plukke bær, fiske, padle kajakk/kano, eller bare finne ro og fred. Haugland gård er verdt et besøk. Ta kontakt med Karlsøy Jeger- og Fiskerforening for overnattingsmuligheter. Nyt naturen og ta godt vare på den, sier Bjarne Lundberg, leder i Karlsøy Jeger- og Fiskerforening.

 

Statlig sikret friluftsområde

Karlsøy kommune kjøpte i 1997 eiendommen Haugland ved hjelp av statlige midler, og området ble da klassifisert som et statlig sikret friluftsområde. I 2010 fikk Ishavskysten friluftsråd i oppgave av Karlsøy kommune å utarbeide en forvaltningsplan for Haugland, slik at områdets unike landskapsverdier og friluftsmuligheter blir opprettholdt og vedlikeholdt for fremtidens generasjoner. Sammen med Karlsøy Jeger- og Fiskerforening driftes naturområdet Haugland som et viktig friluftsområde til befolkningen. Både i Karlsøy kommune og øvrig.

Hva er et statlig sikret friluftsområde?

Norsk friluftslivstradisjon er bygget på allemannsretten, det vil si retten til fri ferdsel og opphold i utmark. Allemannsretten er forankret i Friluftsloven. Allemannsretten blir stadig utfordret ved at utmarksområder omdisponeres til andre formål som hytte-, og boligbygging eller forskjellige næringsformål. I enkelte områder har man valgt å gi allmennhetens interesser spesiell vekt gjennom offentlig sikring. Med "sikring" av områder for friluftsliv menes at det offentlige skaffer seg rådighet over arealer ved erverv av eiendomsrett eller ved avtale om varig bruksrett (servituttavtale). Områder som sikres har som regel spesielle natur- og opplevelsesverdier, gjerne etablert etter bruk av allmennheten over tid. Statlig sikrede friluftsområder skal være tilgjengelige, attraktive og naturpregete.

 

 

Siste nyheter