Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
To stolte jenter på Skihytta_TiPåHjul_Tine Marie Hagelin

AVLYST: fellestur til Jægervatnet

Turen er dessverre avlyst

To glade jenter på Skihytta_TiPåHjul_Tine Marie Hagelin
To glade jenter på Skihytta! Foto: Tine Marie Hagelin

Friluftsrådet og Handikapforbundet inviterer til fellestur til to av Ti På Hjul sine tilrettelagte friluftsområder:

Første fellestur til Skihytta på Tromsøya 3. september

Vi åpner med en fellestur til Skihytta på Tromsøya 3. september klokken 16:00. Her håper vi så mange som mulig vil ta turen for å oppleve Tromsømarka. Møtested blir slik turen er beskrevet i Ti På Hjul -Turheftet, med oppmøte ved Ekrehagen barnehage/barneskole. Ta inn til høyre mot Mortensnes, så dukker området til barnehagen opp på høyre hånd etter ca. 600 meter. Parkeringen kommer til syne til høyre etter barnehagen.

Det er ingen krav til påmelding, men veldig fint om du vil sende en melding til Laila Edvartsen (mobil: 90737361) (i Handikapforbundet) at du blir med. Så vet vi hvor mange vi blir, og kan gi deg beskjed om turen eventuelt skulle bli utsatt eller annen praktisk info. 

Lyngen_Tine M Hagelin
Utsikten mot Jægervatnet. Foto: Tine Marie Hagelin

Andre fellestur blir til vakre Jægervatnet i Lyngen 10. september

Turen vil gå til Jægervatnet 10. september. Vi møtes ved parkeringsplassen kl. 15.00.

Stien langs Jægervatnet er en skikkelig perle, med utsikt til breer og kvasse tinder i Lyngsalpene. Veien innover langs vatnet er veldig fin å følge med rullestol. Ikke så mye bakker, og fin grus. Turen går inn til en bålplass hvor det vil bli servert bålkaffe og noe å bite i. For dere som kommer fra Tromsø: ta ferga fra Breivikeidet kl. 14.15. Fra Svensby kjører dere til venstre på fergekaia og følger veien til Jægervatnet. Det går ferge tilbake til Tromsø kl. 18.05 og 19.45.

Denne turen har påmeldingsfrist den 7.september. Send en melding til Laila Edvartsen (mobil: 90737361) (i Handikapforbundet) at du blir med. Så vet vi hvor mange vi blir, og kan gi deg beskjed om turen eventuelt skulle bli utsatt eller annen praktisk info. Behov for transport kan også avklares med Laila. 

Logo_Ti PÅ Hjul

Her kan du lese mer om Ti På Hjul, hvordan delta i konkurransen til Ti På Hjul og lese mer om konkurransereglene.

Meld dere på gruppa vår på Facebook «Ti På Hjul»

Vi oppfordrer alle til å melde seg på gruppa vår «Ti På Hjul» på Facebook. Målet er at gruppa skal bli et flott sted hvor man kan inspirere hverandre til å trille på turer. Har der vært på fine trilleturer i naturen er det supert om dere legger ut et par bilder, og gjerne en kommentar på Facebook.

I samarbeid med Tromsø Handikapforbund og våre medlemskommuner har Ishavskysten friluftsråd startet aktivitetsprosjektet Ti På Hjul i år.  Prosjektet har som mål å inspirere dere som av ulike årsaker ikke kan benytte dere av Ti På Topp tilbudet, men som gjerne vil ut på tur i våre flotte friluftsområder.

Ti På Hjul har vi listet opp 10 fine turmål som er tilpasset hjulbrukere; enten du bruker rullestol barnevogn eller rullator. Turene har ulik lengde, og er gradert som varierte eller slake. Mange har gapahuk og bålplass, men ikke alle har handikaptoalett. Turene er prøvekjørt med elektrisk kombirullestol. Last ned brosjyren her (PDF)

Siste nyheter