Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Høstfest Dyrk Kaldslett__Tine Marie V Hagelin

Vi fortsetter med den grønne møteplassen på Kaldslettstien

Bli med på Dyrk Kaldslett

Er du nysgjerrig på dyrking, men vet ikke hvor du skal begynne? Har du grønne fingre, men ingen jord å dyrke i? Lyst til å lære om økologisk hage, bærekraft og dyrke din egen mat? Bli med DYRK Kaldslett! 

Dyrk Kaldslett_Tine M V Hagelin (26)
Det gror godt i plantekassene og du er velkommen med i vårt grønne fellesskap. Foto: Tine Marie V Hagelin
DYRK KALDSLETT SOM SOSIAL GRØNN MØTEPLASS
Kaldslettstien er en av regionens best bevarte kulturlandskapsstier. Kaldslettstien ligger et steinkast sør for Tromsøbrua, på fastlandet i Tromsø kommune. Stien ble bygget av kun én mann for rundt 100 år siden, uten andre hjelpemidler enn spett og stubbebryter. Stien snor seg oppover et frodig kulturlandskap, med blomsterenger, gamle bygninger og store bjørketrær.
 
Bli med i vårt grønne selskap
I 2022 etablerte vi Dyrk Kaldslett på Kaldslettstien. En møteplass med grønt fokus, hvor man i fellesskap dyrker urter og grønnsaker ved Sommarfjøsen som ligger langs stien. Det ble etablert 26 plantekasser som både hadde private eller felles eie. Etter et vellykket år i fjor, fortsetter vi i år med tilbudet. Så om du har lyst til å være med i år også, eller har lyst til å være med for første gang, er du velkommen med. 
 
NÆRMILJØET SOM ET STED Å DYRKE MAT
Vi vil sammen dyrke grønnsaker, urter og bær i lag med fokus på felleskap og å lære av hverandre. Mesteparten av kassene vil være til felles bruk for de som melder seg på og noen kasser disponeres av frivillige parselleiere fra nabolaget. Urban Agriculture er en stor bevegelse verden over og hagen vil være en del av den. Vi vil legge fokus på å dyrke økologisk kortreist mat, benytte oss av lokale produsenter og bruke lokale dyrketradisjoner.
Oversiktskart
Kaldslettstien ligger på fastlandet, ved Solligården. Rett sør for Sollielva starter stien. På kartet her ser dere hvor Sommarfjøsen ligger. Ca 200 meter fra parkeringa (det er sykkelparkering der også) ligger Sommarfjøsen.
EN PLASS FOR ALLE
Nyttehagen ved Kaldslettstien er et inkluderende prosjekt der alle som vil kan få være med. Det vil være et sted for dyrking av mat, men også en plass for felleskap, opphold og lek. Dyrk Kaldslett passer for alle som vil lære mer om økologisk dyrkning. Det koster ingenting å delta, og vi vil ha møtedager ved kassene gjennom sesongen. Gjennom sesongen vil du lære alt du trenger for å bli en selvberget grønnsaksdyrker.
 
Dyrk Kaldslett vil være ved den gamle Sommarfjøsen som ligger 200 meter fra parkeringsplassen til Kaldslettstien. 
Dyrk Kaldslett er finansiert av Ishavskysten friluftsråd, Sparebankstiftelsen Nord-Norge og Troms og Finnmark fylkeskommune. Prosjektansvarlig for i år er landskapsarkitekt Anna Sunnefeldt Nyberg som blant annet er med og driver nyttehagen DYRK Tromsø i sentrum.
 
Dyrk Kaldslett har en egen Facebookside med samme navn, og for medlemmer av Dyrk Kaldslett er det en lukket gruppe. 
 
Alle som vil være med i Dyrk Kaldslett, kan få frø av oss som de kan så hjemme og plante ut i kassene i juni. Frøene kan hentes på rådhuset i Tromsø. 
Interessert av å bli med eller vite mer? Send oss en melding på Dyrk Kaldslett eller tinemarie@ishavskysten.no 
Dyrk Kaldslett_Tine M V Hagelin (1)
Det spirer og gror ved plantekassene. Du er velkommen til å være med! Foto: Tine Marie V Hagelin

Bilder

Foto: Anna Sunnefeldt Nyberg
Foto: Anna Sunnefeldt Nyberg
IMG_9348
Foto: Tine Marie V Hagelin
Blomst_Anna Sunnefeldt Nyberg
Foto: Anna Sunnefeldt Nyberg
Kalssletta 1960tallet
Slik så Kaldlsetta gård ut på 1960-tallet
Kål_Anna Sunnefeldt Nyberg
Foto: Anna Sunnefeldt Nyberg
Plantekasse_Anna Sunnefeldt Nyberg
Foto: Anna Sunnefeldt Nyberg
Sukkerert_Anna Sunnefeldt Nyberg
Foto: Anna Sunnefeldt Nyberg
Squash Dyrk K _Tine M V Hagelin
Dyrk Kaldslett_Tine M V Hagelin (1)
Dyrk Kaldslett_Tine M V Hagelin (16)
Dyrk Kaldslett_Tine M V Hagelin (23)
Dyrk Kaldslett_Tine M V Hagelin (26)
Dyrk Kaldslett_Tine M V Hagelin (37)

Siste nyheter