Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Logo_Friluftsfestival

Hurra, friluftsrådet er 10 år i år og det DU er invitert på fest!

Bli med på friluftsfestival i sommer!

Hurra, Ishavskysten friluftsråd er 10 år i år! Det vil vi feire med deg og dine ute i vår vakre natur. Det blir kanopadling, friluftstafett, matlaging på bål, klatrejungel og humlevandring. Så vær en ekte utelivskonge og bli med på friluftsfestival i sommer! 

Hopp i det! Selv om vi ikke får de behagelige badetemperaturene, er det jo alltid forfriskende å ta seg et friluftsbad_Tine Marie Hagelin

5 friluftsfester i juni, august og september

Som en ekte friluftsjubilant inviterer vi dere alle til en skikkelig utefest nå i sommer. På mange av festene blir det også ordførertur samme dag, så her har dere en ekstra god anledning til å bli kjent med ordføreren din også. Det blir selvsagt en fest i hver av våre fem medlemskommuner, og om den første friluftsfesten ga mersmak er du jo hjertelig velkommen til å bryte kommunegrenser og bli med på friluftsfesten i nabokommunen også. 

Humlejakt__Tine Marie Hagelin

Friluftstafett, kanopadling, humlevandring og utemat på bål

En skikkelig friluftsfest må jo ha en konkurranse, ikke sant? Så vi kjører friluftstafett som passer både for barnehager, skoleklasser og besteforeldre. Ja, noe for alle aldre. Stafetten tester dere i generelle friluftskunnskaper (vi avslører ingenting enda!), og det vanker selvsagt premier til de flinkeste. I tillegg sjøsettes våre flotte (stabile) kanoer og kajakker, så her har dere muligheter til å prøve padling i trygge omgivelser. Humledronningene våkner fra bolene sine i disse dager, så for dere som vil bli kjent med alle de vakre humleartene våre, får mulighet til å være med og fange og artsbestemme dem. 

Og så blir det selvsagt mat på bål. Vi står for enkel servering og drikke, men om det er noen storspisere der ute, kan dere ta med egen mat også som dere kan grille på bålet. Det er ingen påmelding, her er det bare å komme når dere vil. Hva med å ta med naboen, bestemor eller en gammel venn? 

Dato for friluftsfestene

Storfjord kommune 

Dato: 11.juni
Kl.12.00
Sted: Sandørneset/Råa på Elvevoll
Info: Ordførerturen og starten på årets postkassetrim går kl.12.00 til Langdalen. Ca 2 timers tur før friluftsfesten starter kl.14.00. Avslutning kl.16.30.

Tromsø kommune

Dato: 16.juni
Kl: 10.00-15.00
Sted: Telegrafbukta på Tromsøya
Info: Ordfører Kristin Røymo åpner festen kl.10.00, deretter blir det stafett, mat og drikke og utekos

Lyngen kommune

Dato: 20.august
Kl.12.00
Sted: Jægervatnet (leirskolen)
Info: det blir lek med kajakkene, stafett og tur langs vannet med ordfører Dan Håvard Johnsen

Balsfjord kommune

Dato: 27. agust
Kl: 12.00
Sted: Juksavatn
Info: her blir det dobbel feiring, for Balsfjord Turlag blir også 10 år i år! I tillegg er det ordførertur samme dag, så her blir det full fart med mye moro. Kanoene blir sjøsatt og det blir tur langs vannet

Karlsøy kommune

Dato: 3. september
Kl. 12.00
Sted: Storvannet på Vannøya
Info: vi slår sammen friluftsfesten med ordførertur med ordfører Mona Pedersen, i tillegg sjøsettes kanoene og det arrangeres stafett og det lages mat på bål.

VELKOMMEN!

 

Gutta på haugen_Tine Marie Hagelin.jpg

Siste nyheter