Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
DSC07444

Det er duket for friluftspolitisk stafett 2015

Valgkampen er nå i gang i medlemskommunene til Ishavskysten friluftsråd. Partiene er på offensiven for å vise hvordan deres parti vil skape de positive endringene i folks hverdag om de kommer til makten. Eldreomsorg, arbeidsplasser, skole og helse er viktige kampsaker. Men hva mener de egentlig om folkets suverent foretrukne aktivitet, nemlig friluftsliv? Ishavskysten friluftsråd starter denne uka årets friluftspolitiske stafett og utfordrer et parti fra hver medlemskommune til å sette friluftsliv på dagsorden de neste to ukene. Tar de utfordringen?

Friluftsstafetten_ 2015

Friluftsliv er folkets suverent mest foretrukne aktivitetsform. Samtidig er naturen en viktig plass for å finne stillhet og ro i en travel hverdag. Men friluftsliv vokser ikke på trær, og det trengs engasjerte friluftspolitikere til for å ta vare på og tilrettelegge for friluftsliv. Å satse på friluftsliv er det samme som å satse på hva flertallet av befolkningen ønsker og trenger. Så hva mener de ulike partiene om friluftsliv og hvordan vil de jobbe med friluftsliv om de vinner kommunevalget til høsten?

Friluftsstafetten 2015: dette er spillereglene

I år arrangerer Ishavskysten friluftsråd for første gang en friluftsstafett, og utfordrer politiske partier til å sette friluftsliv på dagsorden. 

- Vi håper at de politiske partiene tar i mot utfordringen vår og ser den positive muligheten til å sette friluftsliv på dagsorden. Stafettpinnen gir dem nemlig to uker til å vise oss hvordan de vil jobbe med friluftsliv, og samtidig delta på spennende og morsomme friluftsaktiviteter i regi av frivillige lag og foreninger, sier daglig leder Tine Marie Hagelin. 

I uke 23 får et politisk parti fra hver medlemskommune stafettpinnen fra Ishavskysten friluftsråd. Da har de to uker på seg til å ta følgende tre utfordringer:

  1. Delta på og støtte oppom en arrangert tur i regi av en friluftslivsorganisasjon eller friluftsrådet. Partiet oppfordres til å stille mannsterke
  2. Fortelle om hvordan de skal jobbe med friluftsliv om de vinner kommunevalget. her kan partiet bruke alle de kanaler de måtte ønske: media, egen hjemmeside, Facebook, friluftsrådets hjemmeside. Ja, listen er lang!
  3. Utfordre et nytt parti til å ta samme utfordring (innen to uker)

Målet er at stafettpinnen, vedkubben, vil besøke alle politiske partier i løpet av sommeren og før kommunevalget i september. 

Ta med stafettpinnen på tur!

Vi utfordrer politikerne til å ta med stafettpinnen på turer i friluftsområdene i kommunene. Del gjerne bilder av stafettpinnen ute i friluft med #friluftsstafetten2015. Hvor mange turer får stafettpinnen vært med på i sommer?

Årets ordførertur i Storfjord_Tine M Hagelin
Ordfører Sigmund Steinnes i Storfjord kommune og Arbeiderpartiet i Storfjord får stafettpinnen først i Storfjord kommune

Stafettpinnen går til……

I Tromsø kommune går stafettpinnen til: Tromsø Arbeiderparti

I Balsfjord kommune går stafettpinnen til: Balsfjord Høyre

I Lyngen kommune går stafettpinnen til: Lyngen Arbeiderparti

I Karlsøy kommune går stafettpinnen til: Felleslista

I Storfjord kommune går stafettpinnen til: Storfjord Arbeiderparti

Så blir det spennende å se hvem de utfordrer til å ta over stafettpinnen om to uker:)

DSC07444

Tromsø Arbeiderparti tok utfordringen i dag

I Tromsø kommune ble stafettpinnen, friluftslivets stolte symbol vedkubben, i dag overlevert til Kristin Røymo i Tromsø Arbeiderparti.

-Hun tok den stolt i mot og lovet at de ville ta godt vare på den de neste ukene og ikke minst ta den med på mange turer, sier Hagelin. 

-Så vil de politiske partier i de andre kommunene få overrakt stafettpinnen i løpet av uka. På grunn av store avstander vil stafettpinnen nok ta kollektiv transport eller haike til de andre medlemskommunene, sier Hagelin. 

Friluftslivets_ar_elementer_2_orange_RGB

Forplikter å være «Friluftslivets år»-kommuner

I løpet av de første månedene i år vedtok alle våre medlemskommuner at de skulle være «Friluftslivets år»-kommuner. Det varmer et friluftsråds hjerte! Men det forplikter å være en «Friluftslivets år»-kommune, og i stafetten vil friluftsrådet utfordre partiene på noen av de punktene som alle kommunestyrene har vedtatt at de skal oppfylle:

·        Støtte opp om lokale arrangement og aktiviteter i Friluftslivets År.

·        Vektlegge hensyn til friluftsliv i kommunens planarbeid.

·        Stimulere kommunens barnehager og skoler til å bruke naturen til leik og læring.

·        Satse på stien som aktivitetsanlegg.

·        Bruke friluftsliv som et positivt virkemiddel i kommunens folkehelsearbeid.

·        Arrangere Ordførerens tur; - åpen tur med Ordføreren som turleder.

·        Stille opp til bålsamtale eller annet møte med friluftsorganisasjonene i kommunen.

Vi ønsker alle politiske partier lykke til og vi gleder oss til å både se og høre dere ute i friluft!

Friluftsglede_Tine M Hagelin.jpg

Siste nyheter