Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Bo Eide (10) - Kopi

Friuftslivets år er endelig i gang

Friluftsfesten starter den 13. januar!

Vi er nå endelig inne i Friluftslivets År. Året hvor friluftslivet skal settes på dagsorden hver eneste dag hele året. Friluftslivets År har fått selveste kronprins Håkon som sin høyeste beskytter. Den 13. januar markeres starten på Friluftslivets År i hele landet. Troms fylkeskommune, fylkets friluftsråd og friluftslivsorganisasjoner har som mål at Troms fylke skal bli landets beste friluftsfylke. I Tromsø sentrum åpne helse- og omsorgsminister Bent Høie friluftsåret sammen med Tromsø kommunes egen friluftsordfører Jens Johan Hjort.  

Friluftslivets_ar_elementer_2_orange_RGB

-Jeg er en ivrig friluftsmann og kommer meg ut på tur så ofte jeg kan. Friluftsåret 2015 blir et viktig år for å få flere ut på tur. Vi har styrket friluftslivet gjennom økte bevilgninger. Vi er opptatt av tett samarbeid med frivillige organisasjoner og friluftsråd for å bedre folkehelsa. Nå arbeider vi med en ny stortingsmelding om friluftsliv som skal legges frem i løpet av regjeringsperioden, sier helseminister Bent Høie.

Hovedarrangement i Tromsø 13. januar kl. 12.00 ved Domkirken

Det vil være en felles stand med lavvo og bål utenfor Domkirken fra kl. 12.00-14.00 med friluftsrådene og friluftslivsorganisasjonene. Alle er velkomne innom for å høre mer om Friluftslivets år, få servert bålkaffe eller solbærtoddy, steke seg et pinnebrød og være med på friluftsaktiviteter som natursti og stafett.

Helseminister Høie vil foreta den offisielle åpningen av Friluftslivets år, og vil også være med på noen aktiviteter ved standen.

Ordfører og helseminister på kanotur_Tine Marie Hagelin_Ishavskysten friluftsråd
Helseminister Høie og ordfører Jens Johan Hjort padler kano på Rundvannet. Foto: Tine Marie Hagelin

Åpningsfester i alle fylkets kommuner den 13. januar

Troms fylke har engasjerte kommuner som alle er med å markere at Friluftslivets år er i gang. I løpet av 13. januar vil kommunene sammen med ulike friluftsorganisasjoner, skoleklasser og barnehager arrangere åpningsfester. Troms fylkeskommune markerer også åpningen utenfor fylkeshuset med å servere bålkaffe fra kl. 08.00. Karlsøy kommune markerer åpningen av Friluftslivets år med vardebrenning ovenfor Kardemomme, og ser man landet fra lufta vil man se at landets nordligste og sørligste friluftsråd er forent med brennende varder. Lindesnes fyr er også med på markeringen.

-Troms var det første fylket som bestemte seg for å være et «friluftslivets år fylke». Nå har vi ambisjoner om å bli landets beste friluftslivs fylke. Det skal vi bli ved å støtte kommunene, friluftsrådene og de frivillige organisasjoners friluftslivsarbeid, i tillegg til fylkets eget friluftslivsarbeid. Jeg er utrolig glad for det store engasjementet for friluftsliv i Troms, og særlig når vi vet hvor godt det er for kropp og sjel sier fylkesråd for næring, kultur og helse Line Miriam Sandberg. 

Listen over alle arrangementene ligger på friluftsrådenes nettsider: http://www.friluftslivetsar.no/

 

En natt i naturen- ordførerne blir uteliggere for en natt

Før jul utfordret klima- og miljøminister Tine Sundtoft alle landets ordførere til å markere åpningen av Friluftslivets år med å sove ute. Å sove ute vinterstid er en spennende opplevelse, og Tromsø kommunes ordfører tok utfordringen og sendte den like greit videre til sine ordførerkolleger i fylket og inviterte dem til å sove ute sammen med ham fra 13. til 14. januar i Tromsø. Åtte ordførere har takket ja, til å sove ute ved vakre Prestvannet på Tromsøya.

-Jeg er svak for utfordringer, og denne utfordringen fra statsråd Tine var jo uimotståelig. Vi blir en tverrpolitisk og utsøkt samling ordførere ved Prestvannet. Nå får vi med oss en gjeng rådmenn også. Det er jo strålende; da kan det jo komme noe fornuftig ut av samlingen! Ishavskysten friluftsråd med Tine Marie i spissen gir oss en fantastisk ramme, og jeg har bestilt flammende nordlys. Kom veldig gjerne på besøk og slå av en friluftsprat med oss, avslutter Jens Johan Hjort

Samling Ibestad
Arrangørene for åpningen den 13. januar er Midt-Troms, Nord-Troms og Ishavskysten friluftsråd, FNF og Troms Turlag

En 365-dager lang friluftsfest i Troms!

Det skal merkes at det er Friluftslivets år i Troms fylke. Ishavskysten, Nord-Troms og Midt-Troms friluftsråd, Forum for natur og friluftsliv (FNF), Troms fylkeskommune og fylkets kommuner jobber alle sammen for at innbyggerne i Troms skal bli inspirert til å bruke naturen så mye som mulig. Både som transportmiddel til jobb, som sosial samlingsplass, treningsstudio, og for å finne stillhet og ro i en hektisk hverdag.

Nordmenn er et friluftsfolk og naturmennesker, og har turer i skog og mark som sin suverent foretrukne form for aktivitet. Året gir en unik mulighet til å vise frem bredden av friluftslivet, og gir hele folket eierskap til naturen. Friluftsliv gir gode opplevelser, økt livskvalitet, bedre helse og et rikere liv. Friluftslivets år skal være en nasjonal markering av norsk friluftsliv. Så vi som jobber med friluftsliv i Troms er sikre på at 2015 kommer til å bli en eneste 356-dager lang friluftsfest!, avslutter Hugo Tingvoll, leder av landets nyeste friluftsråd- Nord-Troms friluftsråd.

 

 

Siste nyheter