Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Friluftsliv for alle_Bukta 28

Over 80 friluftsaktiviteter fra mars til oktober

"Friluftsliv for alle" i alle medlemskommunene i år

Takket være 31 ivrige og dyktige lag og foreninger viderefører Ishavskysten friluftsråd prosjektet Friluftsliv for alle. I år vil det bli arrangert over 80 friluftsaktiviteter i medlemskommunene Tromsø, Balsfjord, Lyngen, Storfjord og Karlsøy. I Tromsø og Balsfjord startet friluftsaktivitetene i mars, og i Lyngen, Storfjord og Karlsøy starter moroa i mai. Vi i Ishavskysten friluftsråd er veldig glade for at vi kan videreføre og utvide dette populære friluftsprosjektet i Friluftslivets år! 

FFA 14
Glade deltakere da Troms Turlag arrangerte lek og moro i Hamnafjæra. Foto: Tine Marie Hagelin

Over 80 friluftsaktiviteter fra mars til oktober

Kalenderne er fulle av spennende friluftsaktiviteter som passer de fleste. Vinterleker, isfiske, kanopadling, stjernekikketur, fjellturer, bueskyting og fuglekikking er blant friluftsaktivitetene denne sesongen. Nesten alle aktivitetene er tilpasset for rullestol, og hver aktivitetsdag avsluttes med sosialt samvær og mat rundt bålet/grillen.

-I år har vi valgt og også å ta med vinteraktiviteter i Tromsø og Balsfjord. For det er jo ikke bare på barmark at det er morsomt å være ute, sier daglig leder Tine Marie Hagelin.

I Lyngen, Karlsøy og Storfjord vil de første aktivitetene starte i mai. Vi kan alt nå avsløre at det er grotteturer, geitesafari, lek med kajakk, fugleturer, kanopadling og kurs i å lage seljefløyte som man kan være med på.

Aktivitetskalenderne sendt til alle skolene

Alle grunnskolene i alle fem medlemskommunene skal ha fått aktivitetskalenderen som de kan dele ut til elevene.

-Vi tror og håper at det er noe for en hver smak og alder blant friluftsaktivitetene. Dere trenger ikke melde dere på og det er gratis å delta, sier Hagelin. 

Forside_FFA TRomsø

Last ned aktivitetskalenderne her

Her kan dere laste ned aktivitetskalenderne for de forskjellige kommunene:

Tromsø, Balsfjord, Storfjord og Lyngen og Karlsøy.

Bli med i Facebook-gruppene for å holde deg oppdatert om arrangementene

Hver kommune har sin egen Facebook-gruppe for Friluftsliv for alle. I Tromsø heter den «Friluftsliv for alle- Tromsø», i Balsfjord «Friluftsliv for alle- Balsfjord», «Friluftsliv for alle- Karlsøy» og «Friluftsliv for alle- Storfjord+Lyngen». Her vil dere få ukentlig info om de ulike arrangementene. 

Hjelp oss og spre det glade budskap!

Friluftsliv for alle ble en stor suksess i 2014. Det var mange som ble med oss ut på tur, uansett vær og vind, og mange av de glade deltakerne ble gode ambassadører for prosjektet og tok med seg venner og klassekamerater på neste arrangement. 

IMGP3410
Seljefløytetur i Balsfjord. Foto: Elisabeth Bjerke Råstad

Samarbeidsprosjekt med 31 lag og foreninger

«Friluftsliv for alle» vil gjennomføres i samarbeid med kommunenes frisklivssentraler/ folkehelsekoordinatorer samt disse lag og foreningene fordelt på de fem kommunene:

Balsfjord: BULA-ungdomshus Storsteinnes, Sagelvvatn utmarkslag, Balsfjord Bueskytterklubb, Øistein Hansen (Nordkjosbotn), Fjæremuseet Storsteinnes, Balsfjord og omegn Turlag, Malangen bygdelag

Lyngen og Storfjord: Lyngsdalen Sanitetsforening, Vestre Storfjord Lysløypelag, Juniorgymmen (fritidsklubben Storfjord), Oteren Framlag, Nord Lenangen Grendelag, Aktiv ferie og fritid, Rottenvik bygdelag, U/L Trollvasstind

Tromsø: Troms Turlag, Arctandria, Nord-norsk Vitensenter, Statens Naturoppsyn, Norsk ornitologisk Forening, Tromsø Jeger- og Fiskerforening, speiderne, Tromsø Villmarkssenter og Fløya Bueskytterne

Karlsøy:  Kvinneutvalget (Karlsøy Jeger-og fiskeforening), Karlsøy Jeger- og fiskeforening Ungdom, Vannareid Speidergruppe, ULStart, Ringvassøya Idrettslag, Husflidlaget Gamnes, ULAknott.

P1020304.JPG

Praktisk info:

 

- Aktivitetene er fra  kl.17.30-19.30 i Tromsø, Balsfjord, Lyngen og Storfjord på ulike ukedager. I Karlsøy er det fra kl. 11.00-13.00 på lørdager. 

 

- I noen av kommunene er det ikke aktivieter i juli

 

- Oppmøtested er angitt i kalenderene

 

- Vi oppfordrer foreldre til å være med på turene

 

- Barn med spesielle behov må ha med en ansvarlig voksen som kan ha ekstra tilsyn til barnet. Dette er spesielt viktig for vannaktiviteter

 

- Aktivitetene er på eget ansvar og under egen forsikring

 

- Aktivitetsdagene avsluttes med enkel mat på bål

 

- Transport dekkes og ordnes av den enkelte. Ta kontakt om det er behov for transport

Siste nyheter