Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
friluft-for-alle

Friluftsliv for alle starter igjen i mars!

Takket være ivrige og dyktige lag og foreninger starter vi opp igjen Friluftsliv for alle. I år vil det være friluftsaktiviteter i alle våre medlemskommuner! I Tromsø og Balsfjord starter vi i mars, og i Lyngen, Storfjord og Karlsøy starter moroa i mai. Vi i Ishavskysten friluftsråd er veldig glade for at vi kan videreføre og utvide dette populære friluftsprosjektet i Friluftslivets år! 

Forside_FFA TRomsø

Aktivitetskalenderne for Tromsø og Balsfjord er klare

Kalenderne er fulle av spennende friluftsaktiviteter som passer de fleste. Vinterleker, isfiske, kanopadling, stjernekikketur, fjellturer, bueskyting og fuglekikking er blant friluftsaktivitetene denne sesongen. Nesten alle aktivitetene er tilpasset for rullestol, og hver aktivitetsdag avsluttes med sosialt samvær og mat rundt bålet/grillen.

-I år har vi valgt og også å ta med vinteraktiviteter i Tromsø og Balsfjord. For det er jo ikke bare på barmark at det er morsomt å være ute, sier daglig leder Tine Marie Hagelin.

Aktivitetskalenderne vil bli sendt ut til alle skolene i Tromsø og Balsfjord kommune i løpet av neste uke. Men for dem av dere som ikke kan vente til de kommer i papirutgave, kan dere laste ned aktivitetskalenderen her: 

Balsfjord kommune
Troms kommune

Den viser dere alle aktivitetene fra mars og til oktober. For Lyngen, Karlsøy og Storfjord vil kalenderne være klare i løpet av april.  

FFA 14

Hjelp oss og spre det glade budskap!

Friluftsliv for alle ble en stor suksess i 2014. Det var mange som ble med oss ut på tur, uansett vær og vind, og mange av de glade deltakerne ble gode ambassadører for prosjektet og tok med seg venner og klassekamerater på neste arrangement.

-Det setter vi utrolig stor pris på og vi håper at dere alle vil hjelpe oss å spre informasjon om prosjektet til venner og bekjente i år også. Prosjektet trenger dere som ambassadører, ja, jeg vil gjerne kalle dere maskoter, for å kunne nå ut til alle barn og unge i kommunene, sier Hagelin.

Først ut er Balsfjord 3. mars og Tromsø 11. mars

Vi håper dere har lyst til å bli med oss på åpningsarrangementene i mars. I Balsfjord er det BULAhuset som inviterer til snøleker og grilling av pølser ved BULAhuset den 3. mars kl. 17.30. Så ta med deg varme klær, alle vennene dine, mor og far og bli med på åpningsfesten!

I Tromsø kommune er første aktivitetsdag 11. mars og det er Nordnorsk Vitensenter som inviterer til stjernekinning kl. 17.30. Så vi får håpe på klarvær, masse stjerner og kanskje til og med litt nordlys denne ettermiddagen. 

Friluftsliv for alle 14

Bli med i Facebook-gruppene for å holde deg oppdatert om arrangementene

Hver kommune har sin egen Facebook-gruppe for Friluftsliv for alle. I Tromsø heter den «Friluftsliv for alle- Tromsø» og i Balsfjord «Friluftsliv for alle- Balsfjord». Vi vil lage Facebook-grupper for de andre kommunene i løpet av mars. Så følg med!

 

Samarbeidsprosjekt med 31 lag og foreninger

«Friluftsliv for alle» vil gjennomføres i samarbeid med kommunenes frisklivssentraler/ folkehelsekoordinatorer samt disse lag og foreningene fordelt på de fem kommunene:

Balsfjord: BULA-ungdomshus Storsteinnes, Sagelvvatn utmarkslag, Balsfjord Bueskytterklubb, Øistein Hansen (Nordkjosbotn), Fjæremuseet Storsteinnes, Balsfjord og omegn Turlag, Malangen bygdelag

Lyngen og Storfjord: Lyngsdalen Sanitetsforening, Vestre Storfjord Lysløypelag, Juniorgymmen (fritidsklubben Storfjord), Oteren Framlag, Nord Lenangen Grendelag, Aktiv ferie og fritid, Rottenvik bygdelag, U/L Trollvasstind

Tromsø: Troms Turlag, Arctandria, Nord-norsk Vitensenter, Statens Naturoppsyn, Norsk ornitologisk Forening, Tromsø Jeger- og Fiskerforening, speiderne, Tromsø Villmarkssenter og Fløya Bueskytterne

Karlsøy:  Kvinneutvalget (Karlsøy Jeger-og fiskeforening), Karlsøy Jeger- og fiskeforening Ungdom, Vannareid Speidergruppe, ULStart, Ringvassøya Idrettslag, Husflidlaget Gamnes, ULAknott.

Juksavatn_FFA Balsfjord_Elisabeth B Råstad.jpg

Friluftsliv for alle skal være gøy og sosialt, samtidig som det gir fysisk aktivitet ute i friluft

Praktisk info om Friluftsliv for alle:

- Aktivitetsdagene er åpne for alle, ingen påmelding og gratis å delta

- Aktivitetene er på en fast dag i uka fra kl.17.30-20.00. Se de ulike kommunenes kalender for hvilken dag

- Oppmøtested er angitt i kalenderne - Vi oppfordrer foreldre til å være med på tureneJ

- Barn med spesielle behov må ha med en ansvarlig voksen som kan ha ekstra tilsyn til barnet. Dette er spesielt viktig for vannaktiviteter

- Aktivitetene er på eget ansvar og under egen forsikring - Aktivitetsdagene avsluttes med enkel mat på bål - Transport dekkes og ordnes av den enkelte. Ta kontakt om det er behov for transport

Siste nyheter