Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Friluftsskole Tromsø 2018_Ishavskysten friluftsråd

Superkult tilbud til barn på 5.-7.trinn

Friluftsskole i høstferien i Tromsø kommune

Tradisjonen tro arrangerer vi friluftsskole i høstferien i Tromsø kommune. Fra 7.-9. oktober inviterer vi elever på 5.-7.trinn med på en spennende friluftsskole ute i vakre Skulsfjorden. Med naturen som klasserom skal elevene gå på ekspedisjon, lære om kart og kompass, lage sunn mat på bål, spikke og leke med nye og gamle venner. Påmeldingsfrist søndag 3.oktober. 

IMG_8549

Konseptet friluftsskole er et nasjonalt ferietilbud til barn og unge, og skal være et alternativ til f.eks. fotballskoler og andre dyre tilbud i fellesferiene. Friluftsskolen passer for alle, uansett om man er erfaren eller nybegynner. Det blir fokus på det enkle friluftslivet, masse frilek og sosialt samvær ute under åpen himmel. Vi bytter ut mobilen med kompasset, og vi skal utforske både dyreliv, nærturområder og elevenes orienteringssans.

Hva er friluftsskolen

Friluftsskolen er et ferietilbud til barn og unge med et mål for øye: å ha det gøy ute i naturen, samtidig som man lærer om det enkle friluftslivet. Alle elevene vil lære å sette opp telt eller lavvo, planlegge og gjennomføre en ekspedisjon, lese og bruke kart og kompass og lære om vår plikt og rettighet allemannsretten. 

MÅL
Friluftsskolen skal være et positivt og lystbetont ferietilbud i nærmiljøet og skal legge grunnlag for varige friluftsvaner

Obligatoriske tema

  • Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur eller ekspedisjon

Påmelding

Påmeldingsfrist: søndag 3.oktober

Påmelding: lenke for påmelding (Deltaker.no)

Kontakt Alexander om du lurer på noe. Du kan nå Alexander på mobil 976 69 592.  

Siste nyheter