Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Skiglede_Tine M Hagelin - Kopi

Bli med på den perfekte vinterferieaktiviteten!

Friluftsskole i vinterferien for ungdom

Ishavskysten friluftsråd og Tromsø kommune arrangerer friluftsskole for ungdom 13 - 17 år i vinterferien, fra mandag 27. februar til torsdag 2. mars 2017. Vi bruker skolen i Tromvika som base, og benytter omgivelsene for å lære oss de grunnleggende og viktigste ferdighetene for å ha det gøy og samtidig være trygg ute om vinteren.

Svært populært ferietilbud

Friluftsskolen er et svært populært ferietilbud som tilbys over hele landet til barn og ungdom, utviklet av Den norske turistforeningen og Friluftsrådenes landsforbund. Friluftsskolen skal først og fremst være en positiv og morsom opplevelse for deltakerne. Målet er om å gi deltakerne en lystbetont introduksjon til friluftsliv, som skal legge grunnen til varige friluftsvaner. Deltakerne skal lære seg noen grunnleggende ferdigheter og holdninger, som allemannsrett og ferdselskultur, kartforståelse, raste- og leirplass samt tur eller ekspedisjon. Instruktørene i friluftsskolen er flinke og erfarne og har vært engasjert i tidligere friluftsskoler samt andre leirer og camper, og flere har også utdanning og kurs i friluftsliv og ungdom. 

Mange artige aktiviteter

I vinterfriluftsskolen får du lære deg friluftsliv fra grunnen, med fokus på vinteraktiviteter. Friluftsskolen i vinterferien tilbys både deg som ikke har så mye erfaring og deg som har litt erfaring, men som vil ha mer kunnskap og erfaring for å bruke og ferdes i naturen om vinteren. Under vinterfriluftsskolen vil du oppleve artige og lærerike turaktiviteter samtidig som du vil få mange nye turvenner. Rigge leir om vinteren, kartkunnskap, allemannsretten, matlaging på bål, isfiske, samt forberede og være på tur om vinteren. Norsk folkehjelp kommer for å lære om førstehjelp og sikkerhet på tur. Kanskje blir det også skilek, bading, konkurranser og snøhule? Overnatting inne i skolen eller ute, du velger!

Du trenger ikke noen forkunnskaper for å bli med, og utstyr kan lånes gratis. Detaljert program kommer senere.

Påmelding og pris

Kostnad: 300 kr for hele friluftsskolen (inklusive mat, buss fra byen og alt innhold)

Påmelding og mer informasjon: post@ishavskysten.no Du får tilsendt påmeldingsskjema med betalingsinformasjon.

Du kan også ringe fungerende daglig leder Maja Sjöskog Kvalvik hvis du lurer på noe, tlf 46 79 19 76, men benytt mailadressen for påmelding.

Gavekort

Lyst å gi friluftsskolen som en opplevelsesgave til noen du kjenner? Vi lover at dette er en gave som vil bli husket lang tid framover og som vil gi kunnskap for livet! Skriv ut gavekortet nede: 

Friluftsskole i vinterferien_gavekort_Ishavskysten friluftsråd.jpg

Siste nyheter