Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Forsidebilde_friluftsskole Holt_1

Holt Læringstun og friluftsrådet arrangerer 2 felles friluftsskoler i sommer!

Friluftsskoler i Tromsø sommerferien 2019

For første gang arrangerer Holt Læringstun og Ishavskysten friluftsråd friluftsskole sammen. Ikke nok med det, vi tar like greit 2 friluftsskoler når vi er i gang! Så fra 25.-27.juni og 13.-15.august blir det friluftsskoler for 10-13 åringer på vakre Holt på Tromsøya. Meld deg på i dag. Det er førstemann til mølla!

Foto Ute Vogel[1]
Vi skal bli godt kjent med alle dyra som bor på Holt. Foto: Ute Vogel

Friluftsskolen passer for alle barn

Konseptet friluftsskole er et nasjonalt ferietilbud til barn og unge, og skal være et alternativ til f.eks. fotballskoler og andre dyre tilbud i fellesferiene. Friluftsskolen passer for alle, uansett om man er erfaren eller nybegynner. 

Det blir fokus på det enkle friluftslivet, masse frilek og sosialt samvær ute under åpen himmel. Vi bytter ut mobilen med kompasset, og vi skal utforske både dyreliv, nærturområder og elevenes orienteringssans.

Instruktører friluftsskole Holt 2019_Ishavskysten friluftsråd
Hils på instruktørene på årets friluftsskoler. Jenny, Ida, Torkil, Ute og Oda gleder seg til to innholdsrike friluftsskoler i sommer sammen med dere. Foto: Tine Marie Hagelin

Program og aktiviteter

I samarbeid med Holt Læringstun har vi laget et spennende program som lar elevene ta del i både Holt Læringstun og Ishavskysten friluftsråd sine mål og visjoner. Det blir et stort fokus på høsting og matlaging av sunn, lokal mat på bål, samvær med Holt sine gårdsdyr (kun i juni), kart og kompass med ekspedisjon i Tromsømarka, lek og moro i klatrejungelen og humlevandring, samt strandrydding. 

Det er oppmøte alle dager klokka 09.00 på Holt og vi avslutter alle dager kl.15.00. Her kan du laste ned programmet (PDF) for friluftsskolen i juni og her for friluftsskolen i august (PDF). 

Hver friluftsskole koster 300,- per elev. Det inkluderer all mat og drikke. 

Meld deg på friluftsskolen i dag!

I denne linken kan du melde deg på friluftsskolen 25.-27.juni

I denne linken kan du melde deg på friluftsskolen 13.-15.august

Hva er friluftsskolen

Friluftsskolen er et ferietilbud til barn og unge (alderstrinn varierer fra kommune til kommune), med et mål for øye: å ha det gøy ute i naturen, samtidig som man lærer om det enkle friluftslivet. Alle elevene vil lære å sette opp telt eller lavvo, planlegge og gjennomføre en ekspedisjon, lese og bruke kart og kompass og lære om vår plikt og rettighet allemannsretten. I tillegg har vi andre morsomme aktiviteter som humlevandring, kano– eller kajakkpadling, matlaging på bål, skileker/isfiske på vinteren, livet i fjæra etc.

MÅL
Friluftsskolen skal være et positivt og lystbetont ferietilbud i nærmiljøet og skal legge grunnlag for varige friluftsvaner

Obligatoriske tema

  • Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur eller ekspedisjon

Logo Friluftsskolen full lengde.JPG

Siste nyheter