Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Læring på ski_110220_Toril Skoglund (13)

En god dag for læring i friluft

Full trøkk med læring på ski - 11. februar 2020

Storsteinnes skole har de aller beste forhold for uteskole, og perfekt arena for læring på ski. Det fikk de 20 deltakerne, på kurset som Ishavskysten friluftsråd og Midt-Troms friluftsråd arrangerte 11. februar, oppleve. Kursleder Tove Amundsen Fuglem fra Midt-Troms friluftsråd hadde et arsenal med aktiviteter som ble lagt i verktøykassa til lærerne som er med i skoleprosjektet Læring i friluft.

Læring på ski_110220_Toril Skoglund (20)
Inspirerende kursleder Tove Amundsen Fuglem serverte et rikt utvalg aktiviteter.

Mange ser på vinteren som en utfordring i forhold til å være ute. Det kaldt, det er snø, det er glatt, det er mørkt og det er vått. Med dette som bakteppe ønsker vi å bidra til å ufarliggjøre vinteren. Vi arrangerte derfor et kurs for å vise at det finnes mange enkle, gode og artige uteaktiviteter som kan gjennomføres i skolesammenheng om vinteren – og med ski på.

Kursdeltakerne ble delt inn i fire grupper og til oppvarming skulle de gjennom fem ulike bli-kjent-øvelser. I løpet av skoledagen var vi innom undervisningsopplegg i de fleste fag, som ordbygging og ordklasser i norsk, sang i musikk, former, geometri og regneartene i matematikk, det periodiske system i naturfag. I tillegg var det øvelser som krevde strategisk tenking og en god porsjon samarbeid. I Mesternes mester fikk deltakerne teste seg skikkelig, konkurranseinstinktet ble grundig testet og latteren ble godt trimmet. Etter hver øvelse var det refleksjon omkring gjennomføringen og vurdering av andre måter å gjennomføre aktiviteten på.

Avslutningsvis ble lærerne utfordret på hva de vil gjøre når de kommer tilbake til sin skole. Forhåpentligvis var denne dagen mer enn bare moro, og vil føre til at flere barn får oppleve at læreren tar med seg elevene ut i det virkelige læringsrommet, som aldri er for lite eller har tung luft.

IMG_0671.JPG

I første time ringte det ut til norsk. Først skulle det samles inn bokstaver, som senere skulle brukes til å sette sammen ord. På vei til bokstavene måtte man bruke kroppen.

Læring på ski_110220_Toril Skoglund (16).JPG

Elin i full sving med å samle inn ord, som senere skal sorteres i ordklasser.

Læring på ski_110220_Toril Skoglund (29).JPG

I musikktimen lekte vi Bjørnen sover. Kan gjøres en og en, eller to og to. Den siste formen krever godt samarbeid. 

Læring på ski_110220_Toril Skoglund (49).JPG

En annen øvelse som krever godt samarbeid er denne - å komme seg raskest over banen på ett par ski uten å være nedi snøen.

Læring på ski_110220_Toril Skoglund (50).JPG

I matematikk fikk deltakerne konstruere en 60-graders vinkel kun ved hjelp av ski og staver - hvilket var helt mulig.

Læring på ski_110220_Toril Skoglund (42).JPGEt brett med terninger med tall på, gir mange muligheter til å jobbe med tallforståelse, strategi og samarbeid.

Siste nyheter