Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Glade jenter med store sjekker_Ishavskysten friluftsråd

Vi fikk årets julegave på 400 000,- fra Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen satser på Læring i friluft

For en avslutning på et fantastisk friluftsår. Denne uken overrasket Gjensidigestiftelsen oss med en pengesjekk på hele 400 000,- til vårt skoleprosjekt Læring i friluft. Ishavskysten friluftsråd samarbeider med skolene for å skape en aktiv, inkluderende, spennende og fullverdig undervising ute hvor naturen er klasserom i alle fag. Tusen takk for uvuderlig støtte i dette viktige arbeidet, Gjensidigestiftelsen! 

Logo_LiF rund grønn

I september i år søkte Ishavskysten friluftsråd om økonomisk støtte fra Gjensidigestiftelsen til å lede det nasjonale skoleprosjektet Læring i friluft i våre fem medlemskommuner Tromsø, Lyngen, Storfjord, Karlsøy og Balsfjord. I flere månder har vi ventet i spenning på svaret på søknaden. Onsdag denne uka kom svaret utkledd som julenisse med en stor sjekk med hele 400 000,- signert Gjensidigestiftelsen. 

- For en fantastisk julegave og overraskelse! Pengestøtten fra Gjensidigestiftelsen betyr alt for at vi skal kunne satse for fult på dette viktige skoleprosjektet i 2020, sier prosjektleder i friluftsrådet Toril Skoglund. 

Læring i friluft er et nasjonalt prosjekt som jobber for mer og bedre uteundervisning i skolehverdagen til elever i grunnskolen. Skolene som deltar i skolenettverket som ledes av Ishavskysten friluftsråd får gratis kurs og kompetanseheving med et mål for øye: å skape en aktiv, inkluderende, spennende og fullverdig undervising ute hvor naturen er klasserom i alle fag. Det kreves store økonomiske ressurser for å kunne lede skolenettverket med det høye nivået av faglig kompetanse som skolene fortjener. Derfor har friluftsrådet søkt om eksterne midler fra ulike aktører for å kunne realisere prosjektet. 

- Læring gjennom bevegelse er mer avansert og setter tydeligere minnespor enn læring uten å ta bevegelse i bruk. For at barn skal bli stimulert til bevegelse må det være muligheter å møte ulike situasjoner og utfordringer i forhold til den enkeltes behov og aktivitetsnivå. Å mestre kroppen og være dyktig i fysisk lek styrker barnets selvtillit. Prosjektet heter læring i friluft som tilbyr skoler å være med i et skolenettverk der målet er å skape mer og bedre uteundervisning gjennom erfaringsutveksling og kurs. Resultatet man ønsker å oppnå er at læring i friluft skal bli en naturlig del av skolehverdagen. Støtten kan bidra til at Ishavskysten friluftsråd lykkes med dette sier Hanne-Therese Ridderseth, kundevalgt i Gjensidigestiftelsen. Prosjektet er tildelt i alt 400 000kr.

- Trygghet, aktivitet og bedre læring er viktig. Læring i friluft dekker alt dette, og det er nettopp slike prosjekter vi leter etter, og jeg håper at dette kan være til inspirasjon for andre, sier Hanne-Therese Ridderseth. I alt har Gjensidigestiftelsen delt ut rundt 235 millioner til prosjekter rundt om i Norge og i Troms, Finnmark og Svalbard har 38 prosjekter fått støtte med til sammen 5,4 millioner kroner, forteller Hanne-Therese Ridderseth.    

IMG_5716
Hils på vårt engasjerte skolenettverk! Ønsker din skole og være med i det gode selskap er dere hjertelig velkommen til det. Send oss en mail og bli med oss i skolenettverket. Foto: Toril Skoglund

Gratis tilbud til alle skolene i regionen

Ishavskysten friluftsråd jobber for at barn og unge skal få en god, aktiv og innholdsrik utetid på skolen. Friluftsrådet har derfor forsterket innsatsen i prosjektet Læring i friluft og tilbyr alle skolene i medlemskommunene å være med skolenettverket Læring i friluft. 

Det er gratis for skolene å delta i nettverket, men det kreves at skolene deltar på nettverkssamlinger og jobber med forankring og praktiserer uteaktiviteter mellom samlingene.

Ønsker din skole å være med? Send en mail til torilskoglund@ishavskysten.no. 

Friluftsrådet leder nettverket og tilbyr kurs til skolene basert på skolenes behov. Skolenettverket Læring i friluft er et tilbud til skolene, og et bidrag for å nå Stortingets mål om en time fysisk aktivitet hver dag koblet opp mot fagene. 

Her kan du lese mer om Læring i friluft. 

Siste nyheter