Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Issoleie_Tine Marie Hagelin

Bli med på over 100 åpne turer i våre fem medlemskommuner

Her er årets turkalender!

Turkalenderen inviterer deg med på over 100 ulike arrangerte turer i år. Så finn fram pennen og ring rundt alle de turene du kunne tenke deg å bli med på. Og husk å ta med deg venner og familiemedlemmer!

Årets turkalender 2017
Foto: Tine Marie Hagelin

DU står midt i mulighetene!

Her kan du laste ned Turkalenderen 2017 som PDF.

Vi håper at turkalenderen vil inspirere, motivere og stimulere dere til å legge kveldsturen, søndagsturen, rusleturen eller langturen med oss i år. Sammen med 21 lag og foreninger og friluftsglade folk i medlemskommunene arrangeres det over 100 fellesturer fra mai og ut året. Vi håper at turkalenderen vil inspirere dere til å oppdage enda flere turområder, fjelltopper, fiskevann, badeplasser eller gapahuker. Og like viktig: at nye turvenner finner hverandre. For det er sjeldent man angrer på at man dro ut på tur. 

Hopp i det! Selv om vi ikke får de behagelige badetemperaturene, er det jo alltid forfriskende å ta seg et friluftsbad_Tine Marie Hagelin
Foto: Tine Marie Hagelin

Bryt kommunegrenser- naturperlene venter på deg over kommunegrensa

Vi i friluftsrådet mener at våre fem medlemskommuner har landets vakreste, villeste, mest spektakulære og tilgjengelige natur. Helt fra ytterst i havgapet med Kvaløya, Ringvassøya og Nordfugløya, med sjøfugl, sandstrender, holmer og bratte fjell, til de spektakulære fjordene med kulturlandskap, spisse tinder, isbreer, elver og fiskevann, til innlandsklimaet med furuskog og de vakreste orkideer langs stiene. Er man glad i å være ute, er man på rett plass om man er i Ishavskystens medlemskommuner. Her er bokstaveligtalt et hav av friluftsmuligheter som passer for oss alle. Unge, gamle, spreke, nybegynnere, nye og gamle landsmenn, med og uten hjul, og med og uten turleder. Friluftsområdene her kan oppleves på egen hånd med telt og fiskestang, eller det kan oppleves i fellesskap med andre på en arrangert tur. 

Blide jenter på Øvervannet_Tine Marie Hagelin
Foto: Tine Marie Hagelin

Fisketur, fjelltur, bærtur, topptur og ordførertur

Spekteret av friluftsaktiviteter i denne kalenderen gjenspeiler regionens varierte og spennende friluftsområder. For hvor ellers i landet kan man velge og vrake blant fugleturer, fisketurer, padleturer, bærturer, toppturer, bueskyting, lek og moro i fjæra, historiske vandringer og ordførerturer? Og som en bonus blir tatt med ut på tur av lokalkjente folk som både har historier om livet der både nå og før, og kanskje en og annen røverhistorie på lager. 

Troms Turlag sine glade frivillige_Tine Marie Hagelin
Bli med den glade gjengen til Troms Turlag ut på tur i sommer. foto: Tine Marie Hagelin

Turkalenderen er et samarbeid med 21 lag og foreninger

Rundt om i medlemskommunene jobbes det iherdig av frivillige lag og foreninger. Året rundt- for deg og meg. De gjør en uvurderlig innsats med å tilrettelegge og arrangere turer i våre flotte friluftsområder. Denne turkalenderen er et resultat av deres engasjement og turglede, og de fortjener en stor takk for innsatsen. Vi oppfordrer dere til å bli medlem av et lokallag og ta del i friluftsaktivitetene som er i ditt nærmiljø. 


 

Hoppende glade gutter_Tine Marie Hagelin.jpg

Du har vel aldri angret på at du dro ut på tur?

Turkalenderen er et sammarbeid med:

 

Arctandria Kystlag
Balsfjord og Omegn Turlag
Barnas Turlag Balsfjord
BULA-huset
Fløya Bueskyttere
Frivillige turfolk i Lyngen kommune
Framtiden i våre hender nord
LHL- Storfjord
Lyngsdalen Sanitetsforening
Malangseidet Bygde- og idrettslag
Nordnorsk Vitensenter
Norsk Ornitologisk Forening-Tromsø
Oteren Framlag
Rottenvik Bydgelag
Sagelvvatn Utmarkslag
Statens Naturoppsyn (SNO)
Troms Turlag
Tromsø Villmarkssenter 
U/L Start
Vannareid Speidergruppe
Vestre Storfjord Lysløypelag

Siste nyheter