Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
FFA 14

Her er de verdige frilufts-vinnerne!

Vinnerne av årets friluftskonkurranse er kåret!

Friluftsbilder_Tine Marie Hagelin (4)

Ordførere, styremedlemmer og daglig leder i Ishavskysten friluftsråd har sammen kåret vinnerne av årets friluftskonkurranse. I løpet av året vil 12 friluftsprosjekter i friluftsrådets 5 medlemskommuner tilrettelegge for, og skape friluftsaktiviteter til glede for innbyggerne. Medlemskommunenes ordførere er godt fornøyd med vinnerne og ønsker å fremheve viktigheten av å tilrettelegge for fysisk aktivitet i form av friluftsliv ute i naturen.

 

100 000,- til friluftsliv i 2014
18 friluftsprosjekter deltok på årets friluftskonkurranse i regi av Ishavskysten friluftsråd. Kriteriene for å kunne delta var at prosjektet måtte være åpent for alle, skape fysisk aktivitet og gjennomføres i 2014. Av de 18 søknadene var det 12 som nådde helt til topps og er de heldige vinnerne av konkurransen. Sammen vil de dele potten på 100 000,- som friluftsrådet har satt av til konkurransen.

-Det var veldig mange gode og kreative frilufts-søknader fra medlemskommunene, og aller helst skulle vi sett at alle prosjektene kunne få støtte. De 12 vinnerne vil bidra til at enda flere naturområder blir tilrettelagt og at enda flere får muligheten til å komme seg ut i naturen, sier daglig leder Tine Marie Hagelin.

-Vi er så heldige å bo på verdens beste plass, her er det unike muligheter til å bedrive friluftsliv. Det er utrolig mange som bidrar med sin tid til frivillighetens tjeneste, og det er ingen tvil om at lag og foreninger i Ishavskystens medlemskommuner gjør en enorm innsats for å få innbyggerne med ut på tur og skape glede ute i naturen, sier Jens Johan Hjort, ordfører i Tromsø kommune. 

Friluftsliv er viktig i folkehelsearbeidet
-Som ordfører mener jeg det er viktig å legge til rette for forebyggende arbeid for bedre folkehelse i kommunene. Friluftsprosjektene viser også det omfattende arbeidet som blir gjort i kommunene av frivillige lag og foreninger, og dette er med på å skape trivsel og samhold, sier Hanny Ditlefsen, ordfører i Karlsøy kommune.

-Folkehelsearbeidet er en av de store utfordringene fremover. Tilrettelegging for friluftsliv slik at alle får muligheten til å delta er et av de viktigste tiltakene, sier Sigmund Steinnes, ordfører i Storfjord kommune.

Her er vinnerne!


Balsfjord: 
1. Friluftsgjengen på BULAhuset (tildeles 6000,- til aktivitetsleir for ungdom)
2. Balsfjord Bueskytterklubb (tildeles 7000,- til innkjøp av pil og bue til barn)
3. Balsfjord og Omegn Turlag (tildeles 7000,- til innkjøp av turutstyr)


Tromsø:
1. Troms Turlag/Barnas Turlag (tildeles 12 000,- til utemøbler og bålplass ved Hamnahuset)
2. Brensholmen/Sommarøy utviklingslag (tildeles 8000,- til å sette opp skilt og lage en bro over ei bekk slik at barnefamilier kan komme seg til turkassa på Sørviksaksla)


Storfjord:
1. Storfjord kommune, Pu-tjenesten (tildeles 12 000,- for å arrangere to aktivitetsdager, en fiske- og en kanotur, for Utegruppa og for andre i kommunen)
2. LHL Storfjord (tildeles 2400,- til innkjøp av mat og drikke til de ukentlige stavgangturene i kommunen) 


Karlsøy:
1. UL Ulabrand (tildeles 10 000,- til å lage en huldersti med bålplass, gapahuk, bro og portal. Stien er for barn og vil være åpen for alle)
2. Veiviseren (tildeles 5000,- til å bygge bro over liten elv slik at rullestolbrukere kan komme seg til gapahuken i Vannavalen)
3. Karlsøy Jeger- og Fiskerforening (tildeles 5000,- oppgradere eksisterende utfartsområde ved Hansnes med bålplass. Det skal lages bålplass, benker og gruses slik at rullestolbrukere og barnevogner kan bruke den)


Lyngen:
1. Ul. Trollvasstind (tildeles 8000,- til å arrangere 8 aktivitetsdager/helger (2 dager per årstid). Starter i juni 2014)
2. Lyngseidet hytteforening (tildeles 10 000,- til å kjøpe inn utstyr som besøkende kan bruke på hytta: utebenker, grillplass, kaffekjeler og akebrett)

Sommerleir, bro, bålplass og huldersti for barn
-Det er tre verdige vinnere i Balsfjord, og sammen vil de helt sikkert øke interessen for naturen. Det naturen kan gi oss av opplevelser er uvurderlig, sier Ole-Johan Rødvei, ordfører i Balsfjord kommune.


-Sommerleiren som BULAhuset arrangerer ved Juksavatn er en «høydare» for ungdom i en viktig aldersgruppe. Bueskyting er en flott idrett som du fort blir tent på, og dette er et prosjekt som helt sikkert vil øke interessen for sporten, legger Rødvei til.


-Tilrettelegging som skaper økt aktivitet blant både barn og voksne er et fokusområde, og de tre aktivitetene vi har valgt ut i Karlsøy kommune er innenfor dette feltet, sier Hanny Ditlefsen.

-Jeg er veldig fornøyd med at to foreninger/organisasjoner i Lyngen kommune har fått de beløp de søkte om fra Ishavskysten friluftsråd. Begge tiltakene det er gitt penger til vil bety mer aktivitet blant hele befolkningen, og tilgjengeligheten og attraktiviteten til anlegg og arrangementer vil øke, sier Sølvi Jensen, ordfører i Lyngen kommune.

Ishavskysten friluftsråd ønsker alle vinnerne lykke til med sine prosjekter, og ser frem til å delta på både aktivitetsdager og sommerleir, og ta turen til Rørneshytta og Sommarøya i sommer.

 

 

Bilder

Barn og friluft 3_Kent Are Amundsen

Siste nyheter