Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Strandsonen - Marianne Reusch

Her kan du laste ned Marianne Reuch sine presentasjoner

Her er presentasjonene fra seminaret om allemannsretten/friluftsloven

Tromsø kommune og Ishavskysten friluftsråd var så heldige å få jurist Marianne Reuch til å holde et dagsseminar om allemannsretten og friluftsloven for oss den 23. april på rådhuset i Tromsø. Nå er presentasjonene hennes tilgjengelige her. 

MarianneReusch
Marianne Reuch er landets fremste ekspert på friluftsloven og allemannsretten. Foto: privat

Allemannsretten er en samlebetegnelse på retten alle og enhver har til å være i naturen, uavhengig av hvem som eier grunnen. 

Allemannsretten består av tre hovedelementer: Ferdselsretten, oppholdsretten og høstingsretten.

Eksempler på allemannsrettigheter er å gå til fots eller på ski, i skogen, langs sjøen eller på fjellet. Allemannsretten gir også muligheten til blant annet å bade,teltetenne bålfortøye båthøste ville bær og blomster, samt fritidsfiske i sjøen.  Retten til sykling og ridning er mer begrenset enn retten til å ferdes til fots. Jakt og innlandsfiske er som hovedregel grunneierens rett. Motorisert ferdsel er ikke en del av allemannsretten.

Marianne Reuch er jurist med doktorgrad i friluftsloven og har skrevet boken "Allemannsretten- friluftslivets rettsgrunnlag". 

Last ned Marianne Reuch sine presentasjoner her;

Grunneierrett
Allemannsretten
Naturvern og friluftsliv
Kommunens verktøykasse

På Marianne Reuch sin egen hjemmeside, Allemannsretten, finner dere mye nyttig og spennende informasjon om allemannsretten og friluftsloven. 
 

juridisk ryggsekk.jpg

Siste nyheter