Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
FFA 7

37 friluftsaktiviteter i alle medlemskommunene fra april til oktober

Her er turkalenderne til Friluftsliv for alle

"Friluftsliv for alle" er et gratis tilbud til barn og barnefamilier i våre fem medlemskommuner. Sammen med frivillige lag og foreninger kan du bli med på morsomme, lavterskel friluftsaktiviteter fram til oktober. Bli med på fisketur, kanopadling, fugletur og topptur!

friluft-for-alle

Her finner du turkalenderen for hver kommune

 

«Friluftsliv for alle» er et friluftsarrangement hvor alle er velkomne til å være med. Vi driver med ulike aktiviteter som kanopadling, fisking, roing, fjellturer og natursti. Vi avslutter alltid arrangementet med sosialt samvær og mat rundt bålet.

 

 

Kanopadling, fiske, fuglekikking, natursti og bærturer er noen av aktivitetene vi arrangerer fra april til oktober i år.

 

 

Her kan du laste ned turkalenderen (i PDF): 

Alle kan delta
Vi ønsker at aktivitetsdagene skal kunne oppleves av alle, så der det er mulig vil det tilrettelegges for det. Det er aktiviteten (og uteområdet) som vil avgjøre om arrangementet er åpent for alle brukergrupper. Dessverre er det ikke alle uteområder som egner seg for rullestol. Dette vil det gis tydelig beskjed om i aktivitetskalenderen. Barn med spesielle behov må ha med en ansvarlig voksen som kan ha ekstra tilsyn til barnet. Dette er spesielt viktig for vannaktivitetene. Aktivitetene er på eget ansvar og under egen forsikring. Transport dekkes og ordnes av den enkelte. 


Friluftsliv i nærområdet som tema
Temaet vil variere fra gang til gang, men den røde tråden vil alltid være friluftsliv. Kanopadling, fiske, natursti og fugletitting er blant aktivitetene. Prosjektet vil spille på lag med frivillige organisasjoner og foreninger i kommunen, med dem som kjenner naturen best, og sammen vil vi tilby et allsidig og spennende friluftstilbud. 


Gratis og ikke krav om påmelding
Alle aktivitetsdagene er gratis og hver aktivitetsdag avsluttes med et enkelt måltid på bål/grill. Det er ikke krav om påmelding, men vi oppmuntrer foreldre som vet at de kommer til å gi beskjed om det slik at vi har en nogen lunde oversikt over hvor mange som kommer. Det vil opprettes en egen Facebookgruppe hvor foreldrene kan bli medlem av. Her kan dere gi en uforpliktende beskjed om at dere kommer.

FFA 14

Samarbeidsprosjekt med 25 lag og foreninger

 

 

«Friluftsliv for alle» vil gjennomføres i samarbeid med kommunenes frisklivssentraler/ folkehelsekoordinatorer samt disse lag og foreningene fordelt på de fem kommunene:

Balsfjord: BULA-ungdomshus Storsteinnes, Sagelvvatn utmarkslag, Balsfjord Bueskytterklubb, Fjæremuseet Storsteinnes, Balsfjord og omegn Turlag, Malangen bygdelag

 

 

Lyngen og Storfjord: Lyngsdalen Sanitetsforening, Vestre Storfjord Lysløypelag, Oteren Framlag, Aktiv ferie og fritid Lyngen, Rottenvik bygdelag

 

 

Tromsø: Troms Turlag, Arctandria, Nord-norsk Vitensenter, Statens Naturoppsyn, Norsk ornitologisk Forening, Tromsø Jeger- og Fiskerforening, speiderne, Tromsø Villmarkssenter og Fløya Bueskytterne

 

 

Karlsøy:  Karlsøy Jeger- og fiskeforening Ungdom, Vannareid Speidergruppe, ULStart, Ringvassøya Idrettslag, Barnelaget ULAknott.

 

FFA 13.aug_3_Tine M Hagelin.jpg

 

Siste nyheter